U Mandalini održana duhovna obnova za roditelje djece s teškoćama.

U crkvi sv. Nikole biskupa u Mandalini u Šibeniku u subotu 26. studenoga održana je duhovna obnova za roditelje djece s teškoćama u razvoju i zdravstvenim problemima. Misno slavlje predvodio je pater Arkadiusz Krasicki, CSSp.

Na duhovnoj obnovi sudjelovala je i bračna zajednica „Agnus Dei“. Pater Krasicki u nagovoru je naglasio važnost drva života koje prema Knjizi Otkrivenja (22,1-7) uništava svako prokletstvo. Prokletstvo je zlo koje je Isus Krist pobijedio na drvetu križa. Prvi čovjek je sagriješio protiv Boga u raju. Isus umire izvan grada dajući novi identitet čovjeku. Od tada čovjek ima Božje ime zapisano u sebi, istaknuo je.

Potaknuo je i ohrabrio roditelje djece s teškoćama u razvoju i zdravstvenim problemima, pozivajući ih na ustrajnost u molitvi te neprekidnu povezanost sa Gospodinom. Gledajući Krista raspetog, uz sve poteškoće koje prolazite ovdje na zemlji, požrtvovnost i neprekidno darivanje sebe djeci, samo uz Gospodina i ljubav koju primate od Njega možete crpiti snagu za sve ono na što ste pozvani da činite u svojoj roditeljskoj ulozi, naglasio je p. Krasicki.

Jedna majka iznijela je svjedočanstvo o ozdravljenju svoje kćeri. U trenutcima osjećaja bespomoćnosti suprug i ja smo ostali ustrajni u vjeri i molitvi te tako nadišli sve poteškoće koje su nas snašle, istaknula je te dodala da ju je Božja providnost, za vrijeme pandemije Covida-19, usmjerila do doktora koji su pomogli njenoj kćeri. Nakon mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom s molitvom za djecu s teškoćama u razvoju.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 17. svibnja u prostorijama svetišta …

Biskup Tomislav Rogić predvodio misno slavlje na blagdan sv. Prošpera, suzaštitnika Hvara i Hvarske biskupije.

Blagdan sv. Prošpera, suzaštitnika Hvara i Hvarske biskupije, proslavljen je u srijedu 10. svibnja 2023., …

Održana priredba Majka – srce obitelji.

U četvrtak 11. svibnja 2023., u organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije i Katoličke osnovne škole …