Svetkovina Svih svetih u katedrali svetog Jakova

Misno slavlje na svetkovinu Svih svetih, u utorak 1. studenoga, u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. U koncelebraciji bio je katedralni župnik don Krešimir Mateša i generalni vikar mons. Marinko Mlakić.

Sveci su ljudi koji su to razumjeli, doživjeli, obratili se od drugačijeg načina života, od drugačijih privremenih, zemaljskih ciljeva, prihvatili Božju objavu i poziv na vječnost u Bogu. Poziv na svetost, koja će se već ovdje očitovati onoliko koliko Božja ljubav bude prisutna u našim životima. Koliko budemo po Božju mislili, govorili i činili, jedni se prema drugima odnosili, a svome životu jasan cilj postavili: Bože, s tobom živjeti, Tebi se otvoriti, Tebe slušati i zauvijek k Tebi doći, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.

Sve svete, one koji su uspjeli i nitko ih više iz Božje ruke ne može uzeti, njih molimo da nam pomognu svojim primjerom i zagovorom da to i mi ostvarimo. Njih molimo, osobito sutra na dan molitve za pokojne, da i našim preminulim rođacima osiguraju dolazak u raj. Danas sve svete slavimo kako bi njihovo ostvarenje u našim dušama ražarilo želju da i mi to ostvarimo. Da često svoj pogled duše uzdignemo prema Nebu i tako prebrodimo zemaljsku prolaznost koja nam često nameće svoje okvire i okove sputanosti predstavljajući zemaljsko kao jedino i konačno. A nije tako. Od Boga smo stvoreni za vječnost. On koji je oduvijek i zauvijek, stvarajući čovjeka na svoju sliku, udahnuo mu je besmrtnu dušu. Svakom čovjeku darovao osobnost koja žudi da se vrati svome Izvoru. Božja smo slika po besmrtnoj duši. Odraz Božjega bića koji ne može nestati nego iz vječnosti, po Božjem naumu dolazi, i u vječnost se po Njegovu naumu vraća. Od Boga dolazi naše duše dah i Bogu se ima vratiti, poručio je između ostalog u homilji biskup Tomislav Rogić.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …