Smotra crkvenog pučkog pjevanja “Puče moj” održana je u Vodicama.

 

Dvadeset i sedma smotra  izvornog crkvenog pučkog pjevanja Šibenske biskupije „Puče moj“ održana je u subotu 6. travnja u Vodicama,  u župnoj crkvi Našašća svetog križa. Ove godine nastupilo je dvanaest crkvenih zborova i pjevačkih skupina i to iz župa: Vodice, Pirovac, Zaton, Prvić Šepurina, Primošten, Tribunj, Rupe, Krapanj Brodarica, Skradin, Murter, Lišani i Jezera.

Želim vam da svijetlo uskrsnuća obasja sve pore vašega života. Tada će sve dobiti smisao i sve će vas voditi prema Kristu, poručio je biskup Tomislav Rogić okupljenim pjevačima.

Župnik u Vodicama don Franjo Glasnović kazao je kako pučko crkveno pjevanje koje se kroz povijest crkve i našega naroda pjevalo a capela – bez instrumentalne pratnje, samo ljepotom i snagom ljudskog glasa odražavalo je i danas odražava vjeru iz koje se izvirala tradicija i bogatstvo napjeva koju su se pjevali i pjevaju se danas u crkvi i bogoslužju.

Prigodno se obratio i biskup Ante Ivas koji je svojim stihovima vezanim u dane Velikog tjedna ukazao na važnost tih dana u životu svakog vjernika.

Na završetku smotre biskup Rogić podijelio je sudionicima smotre zahvalnice. Potom su svi zborovi zajednički   zapjevali su crkvenu himnu smotre  „ Kraljice neba raduj se“. Nakon završetka službenog programa u crkvi , slavlje se nastavilo prigodnim agapeom u prostorijama Osnovne škole u Vodicama.

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …