Slavljena misa zahvalnica za 30 godina Orguljaške ljetne škole u Šibeniku

Sudionici Orguljaške ljetne škole sudjelovali su na blagdan Preobraženja Gospodinova u nedjelju 6. kolovoza 2023. na misi zahvalnici za 30 godina djelovanja, u katedrali sv. Jakova u Šibeniku.

Misu je predslavio katedralni župnik don Krešimir Mateša. U homiliji je vjernicima približio blagdanska liturgijska čitanja.

Pozvao ih je da se poput Isusa i njegove trojice učenike odmaknu od svakodnevice, da bi mogli ispravnije sagledati svoje živote i procijeniti gdje se doista nalaze.

Kada doživimo iskustvo Boga, željeli bismo tu ostati jer nam je prekrasno. Ne želimo se vraćati u svakodnevicu. Svatko se od nas treba vratiti u život, poput apostola koji su bili s Isusom. Ispunjeni novom snagom trebamo nastaviti koračati i slijediti Gospodina – poručio je don Krešimir.

Misa je slavljena kao zahvala za niz godina učenja, bavljenja orguljama koje je započeo u gradu Šibeniku pokojni Božidar Grga, prof.

Katedralnom mješovitom zboru koji je predvodio pjevanje su se pridružili ovogodišnji polaznici Orguljaške ljetne škole na čelu sa sadašnjim voditeljem Pavlom Mašićem koji je i ravnao združenim zborovima.

Sudionici Orguljaške ljetne škole, kao i profesori, tijekom tjedna održavaju koncerte na orguljama u crkvama grada Šibenika.

Pogledajte još

U katedrali slavljena misa za preminule branitelje i biskupa Srećka Badurinu.

Dvadeset i sedma obljetnica  smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, velikana duha koji je u teška …

Započela Velika devetnica pred blagdan svetog Nikole Tavelića

Na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna 2023. godine u crkvi sv. Frane i Hrvatskom nacionalnom …

U Cvjetnom domu proslavljen blagdan Uzvišenja svetog Križa

Blagdan Uzvišenja svetog Križa  u četvrtak 14. rujna proslavljen je u Domu  za starije osobe …