Proslavljen Dan škole i sveti Josip nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika.

Sveti Josip, nebeski zaštitnik Katoličke osnovne škole iz Šibenika i Dan škole proslavljeni su u četvrtak 17. ožujka. Središnji dio proslave bilo je misno slavlje koje je u kapeli Katoličkog školskog centra predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić.  Koncelebrirao je generalni vikar mons. Marinko Mlakić i duhovni pomoćnik u školi don Grgur Alviž. Na slavlju su bili učenici i djelatnici škole.

U homiliji biskup Rogić ukazao je na ulogu svetog Josipa  kao zaštitnika i čuvara Svete obitelji. Kod svetog Josipa je čudesna njegova poslušnost Božjem glasu. On je uvijek učinio ono što je Bog od njega tražio. Bio je čovjek vjere i božje providnosti. Bog je plan našeg spasenja sa Isusom ostvario preko svetog Josipa, poručio je biskup Rogić.

Danas ćemo svetog Josipa moliti  da i nas čuva i pazi, kao što je čuvao Isus i Mariju. Molit ćemo ga za njegovu snagu vjere kojom je ispunjavao Božju zadaću. Molit ćemo ga da ona providnost Božja koja je ravnala njegovim životom upravlja našim životima i Katoličkom osnovnom školom. Sveti Josipe hvala ti  za dosadašnju pratnju i blagoslov. Molimo te čuvaj nas i dalje, zaključio je biskup Rogić.

Misno slavlje zaključeno je molitvom svetom Josipu koju je za učenike škole  napisao utemeljitelj škole umirovljeni biskup Ante Ivas. Ta molitva moli se svakog jutra prije početka nastave, kazala je ravnateljica škole sestra Mandica Starčević. Pokušavamo pobožnost, brižnost i poslušnost svetog Josipa svakodnevno predstaviti učenicima kako bi i oni po uzoru na svetog Josipa živjeli svakodnevicu. Istaknula je kako je Katolička osnovna škola živi organizam koji raste mijenja se i napreduje pod zaštitom svetog Josipa.

Pogledajte još

U Vodicama proslavljeno je Našašće svetog Križa.

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u petak  3. svibnja. …

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …