Predstavljena pjesma i spot “Timbar vire” klape Bunari. Pjesma je posvećena svetom Nikoli Taveliću.

U nedjelju 7. lipnja 2020. u dvorištu Samostana sv. Frane u Šibeniku  predstavljena je  pjesma i prikazan video spot pjesme Timbar vire koju izvodi klapa Bunari. Prigodna pjesma “Timbar vire” nastana je u povodu jubileja 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca, franjevca, mučenika, Šibenčanina, sv. Nikole Tavelića. Pjesmu je za Samostan sv. Frane iz Šibenika i Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića u Šibeniku, u svrhu priprave i proslave jubileja, pripremio tim Bilić/Lasan, a izvodi je klapa Bunari iz Vodica. Autor teksta je Frane Bilić, a autor glazbe Ante Toni Lasan. Pjesma je snimana u studiju Toni Lasan u Gaćelezama.

Autor video spota je Željko Petreš. Sniman je u vremenu ožujak – svibanj 2020. u šibenskoj okolici, na moru u šibenskom kanalu te u gradu Šibeniku, odnosno u Samostanu sv. Frane i u šibenskom svetište sv. Nikole Tavelića.


TEKST PJESME – TIMBER VIRE

Da bi duša bila čista,
da bi Bogu bio mio,
tražio je put do Krista,
do Krista je samo htio.

Od anđela Bogu javljen
kao nitko naše krvi,
sad je slavljen, sad je slavljen,
ka’ hrvatski svetac prvi.

Hodočasti u radosti
na izvore vjere čiste,
život dade u mladosti
kao putnik k tebi, Kriste.

Timber vire svakom biću
šta ga grije sunca sjaj,
u pokori i u žiću
Tavelić je bio taj.

Timber vire, Bože, Oče,
kroz šibenski cili kraj,
puci mole i svjedoče
Tavelić je bio taj.


Frane Bilić
Frane Bilić je rođen 1957. godine. Piše i objavljuje humoreske, aforizme i poeziju. Najpoznatiji je ipak kao pisac klapskih pjesama kao što su: “Da te mogu pismom zvati”, “Dugo nije pala kiša”, “Dalmacijo kad te more budi”, “Ostala si ista”, “Neprolazna”, “Šibeniče, ti si stina”, “Samo ti si”… Pjesme su ostvarile velike uspjehe i ušle su u nacionalnu glazbenu baštinu.

Ante Toni Lasan
Ante Toni Lasan je glazbenik koji se posebno specijalizirao u glazbenoj produkciji. Pohađao je srednju glazbenu školu u Šibeniku kod Ace Crevara, kod kojega je, kako kaže, naučio sve što danas zna. Krenuo je i na Akademiju u Splitu, no nakon nekoliko godina je odustao, zbog čega nije požalio, jer se već bio ozbiljno počeo baviti sviranjem i nastupima. Djeluje već više od 30 godina kao glazbenik klavijaturist, programer, apple ekspert, dirigent, producent, ton majstor, aranžer i kompozitor. Surađuje s brojnim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva i autor je mnogih glazbenih hitova.

Klapa Bunari
Klapa je dobila ime po bunarima po kojima su Vodice u svojoj povijesti nadaleko bile poznate. Nastala je uz crkvu i crkveno tradicijsko pjevanje, a djeluje od 2003. godine. Najviše uspjeha klapa je zabilježila pod vodstvom maestra Ive Lise koji je klapu vodio od prosinca 2008. do listopada 2013. godine te sadašnjega voditelja Filiana Vuletić. Klapa je desetorostruki finalist Omiškog festivala i osvajač brojnih nagrada na ovom i na drugim festivalima. Nastupa u Hrvatskoj i u inozemstvu.

[Foto: Ivan Ivičin]

 

Pogledajte još

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …