Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi svetog Mihovila arhanđela – Raslina.

Pastirski pohod župi Sv. Mihovila ark. u Raslini bio je na nedjelju Božje Riječi, 26. siječnja ove godine.Biskupa su pred crkvom dočekali vjernici i župnik don Marko Gregić. Nakon srdačnih pozdrava i kratke molitve u tišini, biskup je vjernike podsjetio na sakrament krštenja po kojem smo svi Božja djeca i blagoslovio ih. Do svete mise u 10 sati, vjernici su kratko razgovarali s biskupom o obnovi crkvenih objekata u njihovoj župi.

Na svetoj misi bilo je stotinjak vjernika, među kojima i krizmanici i prvopričesnici, a neki i u narodnim nošnjama.

U homiliji biskup je progovorio o objavi Božjoj u Svetom pismu i novom blagdanu na koji je papa Franjo pozvao čitavu Crkvu, da treća nedjelja kroz godinu bude Nedjelja Božje riječi. Bog se u Svetom pismu otkriva ljudima, govori im o sebi i djeluje u povijesti svog Izabranog naroda u Starom zavjetu, a po punini objave u Isusu Kristu u Novom zavjetu osniva novi izabrani narod – Crkvu Božju.Oni koji će u Krista povjerovati postat će po vjeri članovi Božjeg naroda. U evanđelju ove nedjelje Isus poziva na obraćenje i za njim kreću prva četiri učenika koja je našao među ribarima. Obraćenje je trajna potreba ljudske duše u hodu za Isusom. Redoviti ispit savjesti, molitva i Božja riječ pomažu nam u tom hodu da ostanemo vjerni Kristu, naglašeno je u homiliji.

Poslije svete mise biskup se kratko susreo s vjeroučenicima u dvorani, a potom su se vjernici s župnikom i biskupom okupili na groblju kod centralnog križa te molili odrješenje za sve pokojne ove župe. Usput su zajedno razgledali crkvu sv. Mihovila i popričali o običajima koji su bili u župi vezano za ovu crkvu.

Uslijedio je susret sa Župnim pastoralnim vijećem u dvorani. Razgovaralo se općenito o prilikama u našem društvu, župi, demografiji te konkretnim pastoralnim aktivnostima u župi. Potom su župnik don Marko i biskup pregledali župne knjige i matice, te razgovarali o događanjima u župi u tijeku pastoralne godine.

Pastirski pohod zaključen je objedom u obitelji Gambiroža na kojem su bile četiri generacije ove obitelji.

Cijeli pastirski pohod bio je obilježen radosnim susretanjem, otvorenim razgovorima i svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi Gospe od zdravlja.

Pogledajte još

Policijska kapelanija “Sveti Luka evanđelist” obilježila deset godina postojanja. Misno slavlje predvodio je vojni ordinariji biskup Jure Bogdan.

Deset godina policijske kapelanije “Sveti Luka evanđelist” koja pastoralno skrbi o djelatnicima Policijske uprave šibensko-kninske, …

U Labinu proslavljeno 150. godina od izgradnje crkve svetog Silvestra.

U nedjelju 18. listopada u župi svetog Stjepana Prgomet – Labin, proslavljeno je sto i …

Nedjeljna homilija mons. Marinka Mlakića: 29. nedjelja kroz godinu A – Mi smo Božji, dajmo Bogu Božje!

  Evanđelje: Mt 22, 15-21 Čitanje svetog Evanđelja po Mateju U ono vrijeme: Odoše farizeji …