Oproštajna misa fra Ivana Penave

U nedjelju 8. kolovoza na svetoj misi u devet sati u crkvi svetog Petra na Vidicima od svoje župne zajednice oprostio se župnik fra Ivan Penava. Nakon sedam godina službe u župi sv. Petra na šibenskim Vidicima premješten je na službu voditelja Hrvatske katoličke misije u Würzburgu.

Okupljeni vjernici svojem su župniku na početku svete mise poklonili novu bijelu misnicu u kojoj je župnik nastavio misu. Razmatranje o simbolici misnice i slikama na njoj pročitala je gđa. Višnja Šupe protumačivši kako središnji dio misnice povezuje fra Ivanovu sedmogodišnju pripadnost šibenskom kraju što se daje raspoznati u stiliziranom šibenskom vezu.

U propovijedi je fra Ivan govorio o vrijednosti koju predmeti imaju u rukama običnih ljudi, a opet ta vrijednost raste kad su isti predmeti u rukama majstora koji s njima može puno više postići. Običan čovjek s dvoje grede i tri čavla može samo povezati te greda, a Isus je s dvije grede i tri čavla spasio svijet. Kad stvari ili osobe stavimo u Isusove ruke one dobivaju puno vreću vrijednost.

Na kraju mise od župnika se u ime pastoralnog i ekonomskog vijeća kao i u ime svih vjernika oprostio g. Darko Paić poklonivši fra Ivanu šibensku kapu, tenisice kojima može nastaviti svoja hodočašća kao i mali foto album s fotografijama raznih događaja koje su vjernici slavili zajedno s fra Ivanom. Uz to je dobio i originalni nogometni dres hrvatske reprezentacije kako bi nastavio živjeti svoje domoljublje i u novoj župi u Njemačkoj.

Potom je gvardijan samostana sv. Frane fra Ivan Bradarić predstavio novu knjigu “Moji vidici” u kojoj su sabrani tekstovi župnika fra Ivana Penave iz župnog listića.

Župnik se još jednom zahvalio svima koji su ga ovih godina pratili u župnom radu i poželio im je da i dalje ostanu povezani s Bogom.

Pogledajte još

Blagdan sv. Antuna pustinjaka proslavljen je u Buliću.

U malom i lijepom mjestu Bulić, koje pripada župi sv. Mihovila Lišane, proslavljen je u …

U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U župi Čvrljevo je u nedjelju, 15. siječnja proslavljen svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena …

Proslavom Imena Isusova u crkvi Gospe van Grada zaključeno je Božićno liturgijsko vrijeme u gradu Šibeniku.

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je …