Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 29. studenog u prostorijama svetišta Gospe od Vrpolja u Vrpolju. Središnji dio susreta bilo je izlaganje „Učiti iz Tradicije: stilovi pogrešnog (negativnog, automatskog) razmišljanja i teološki odgovor (antiretička metoda)“ koje je održao policijski kapelan i župnik u Skradinu mr. sc. don Darko Poljak.

U izlaganju je ukazao kako iz iskustva ranog monaštva proizlazi sa put k Bogu dovodi do blizine zla, a slike stvarnog monaškog iskustva mogu biti pomoć u razumijevanju i ophođenju sa našim iskustvima danas. Postoje dva djelotvorna oruđa za borbu s demonima: prvi je imenovanje demona. Imenovanjem misli, namjere, osjećaja i strasti već stvara određenu distancu od istog. Drugo je tzv. antiretička metoda: negativnim mislima i nagovaranjima demona treba suprotstaviti pozitivna nagovaranja iz Svetog Pisma. , kazao je između ostalog vlč. Poljak.

U drugom dijelu rekolekcije svećenici su upoznati s predstojećim pastoralnim programima u Šibenskoj biskupiji. Biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Ante Vrcić ukazao je na događanja vezana za mlade u narednom vremenskom periodu. Svećenike je upoznao sa radom sa studentima koje je započelo polovinom studenoga.

Biskup Rogić govorio je o sljedećoj pastoralnoj godini u Šibenskoj biskupiji. Kazao je kako proslavi jubilejske 2025. godine na razini sveopće Crkve prethodi Godina molitve, te će ta godina biti i u Šibenskoj biskupiji.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …