Obilježen dan posvećenog života.

Dan posvećenog života za Šibensku biskupiju održan je u nedjelju 29. siječnja u Biskupijskom marijanskom svetištu Vrpolju. Prvi dio susreta održan je u dvorani pastoralnog centra u Svetištu, a započeo je pozdravnim riječima s. Renate Azinović i šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

Šibenska biskupija slavi ove godine 725. godina od osnutka Šibenske biskupije, kazao je biskup. U Biskupiji djeluje pedesetak redovnica i jednako toliko redovnika. Želim svima da budete svjesni da ste od Boga pozvani i posvećeni, a da svoje snage posvetite Bogu.

U sklopu prvog dijela susreta župnik župe Vidici i povjerenik za pastoral braka i obitelji fra Željko Klarić redovnicama i redovnicima predstavio dokument Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“. Dokument je koji na početku donosi analizu postojećega stanja i određenih poteškoća koje se nalaze u življenju posvećenih osoba i pojedinih ustanova. Odmah na početku ističe da je naše vrijeme kao vrijeme iskušenja: teže je živjeti kao posvećena osoba jer kultura prolaznosti proizvodi nestalnu vjernost zbog koje je to „zauvijek“ slabo i za napuštanje započetog hoda svaki je razlog valjan. Crkva već neko vrijeme preispituje koji stav zauzeti prema tomu a više puta se tražilo od posvećenog života da prepozna, razazna i prati situacije u kojima se nalaze oni koji imaju poteškoće. Dokument stoga u uvodu napominje put obraćenja i čišćenja koji pomaže otkriti temelj i identitet vlastitog poziva ne dopuštajući da nas obuzme pesimizam zato je potrebno zauzeti stav slušanja i razlučivanja. , kazao je fra Željko Klarić.

U drugom djelu obilježavanja Dana posvećenog života redovnice i redovnici su u crkvi Gospe vrpoljačke imali molitvu Večernje kojoj je prethodila procesija sa svijećama.

Pogledajte još

Proglas biskupa Tomislava Rogića prigodom svetkovine svetog Mihovila

Br. 439/2023.                                                                      Šibenik, 31. kolovoza 2023.     “Mene ne štite ni visoke zidine …

Sestra Tea Božić položila prve redovničke zavjete.

Sestra Tea Božić prve redovničke zavjete položila je u utorak 12. rujna  u crkvi Gospe …

Molitva sa zazivom Duha Svetoga za srednjoškolce.

U organizaciji Katehetskog ureda Šibenske biskupije na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović u ponedjeljak …