Obilježen dan posvećenog života.

Dan posvećenog života za Šibensku biskupiju održan je u nedjelju 29. siječnja u Biskupijskom marijanskom svetištu Vrpolju. Prvi dio susreta održan je u dvorani pastoralnog centra u Svetištu, a započeo je pozdravnim riječima s. Renate Azinović i šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

Šibenska biskupija slavi ove godine 725. godina od osnutka Šibenske biskupije, kazao je biskup. U Biskupiji djeluje pedesetak redovnica i jednako toliko redovnika. Želim svima da budete svjesni da ste od Boga pozvani i posvećeni, a da svoje snage posvetite Bogu.

U sklopu prvog dijela susreta župnik župe Vidici i povjerenik za pastoral braka i obitelji fra Željko Klarić redovnicama i redovnicima predstavio dokument Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života „Dar vjernosti – radost ustrajnosti“. Dokument je koji na početku donosi analizu postojećega stanja i određenih poteškoća koje se nalaze u življenju posvećenih osoba i pojedinih ustanova. Odmah na početku ističe da je naše vrijeme kao vrijeme iskušenja: teže je živjeti kao posvećena osoba jer kultura prolaznosti proizvodi nestalnu vjernost zbog koje je to „zauvijek“ slabo i za napuštanje započetog hoda svaki je razlog valjan. Crkva već neko vrijeme preispituje koji stav zauzeti prema tomu a više puta se tražilo od posvećenog života da prepozna, razazna i prati situacije u kojima se nalaze oni koji imaju poteškoće. Dokument stoga u uvodu napominje put obraćenja i čišćenja koji pomaže otkriti temelj i identitet vlastitog poziva ne dopuštajući da nas obuzme pesimizam zato je potrebno zauzeti stav slušanja i razlučivanja. , kazao je fra Željko Klarić.

U drugom djelu obilježavanja Dana posvećenog života redovnice i redovnici su u crkvi Gospe vrpoljačke imali molitvu Večernje kojoj je prethodila procesija sa svijećama.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …