Obilježen dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

U školskoj kapeli Katoličke osnovne škole šibenski biskup Tomislav Rogić predslavio je na svetkovinu sv. Josipa 19. ožujka svečano euharistijsko slavlje za Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

Koncelebrirali su umirovljeni biskup Ante Ivas i duhovnik škole don Gabrijel Jagarinec.

U homiliji je biskup Rogić aktualiziralo evanđeoski odlomak (Lk 2, 41-51a) istaknuvši lik i ulogu sv. Josipa. Naglasio je ulogu obitelji u odgoju djece koja im postavlja čvrste temelje u izgradnji cjelovitosti osobe. Obitelj je i čvrst oslonac i izvor svjetla za mnogo životne situacije kroz koje djece prolaze u svojem odrastanju. Istaknuo je vrline sv. Josipa, osobito tumačeći njegovu poslušnost. Potaknuo je učenike da njeguju poslušnost kako u svojim obiteljima, tako i u školi učiteljima i svima odgovornima za njihov odgoj i obrazovanje.

Čestitao je umirovljenom biskupu Anti Ivasu obljetnicu biskupskog ređenja, a predstavnik učenika mu je uručio simboličan dar. Također je čestitao svim učenicima i djelatnicima Dan škole, istaknuvši čestitku  i svim očevima na njihov dan.

Liturgijsko pjevanje na orguljama je predvodio Ante Lapić, učenik sedmog razreda.

Tijekom prijepodneva učenici su se prigodnim sportskim natjecanjima „Igre naših starih“ prisjetili  mnogih igara koje su igrali njihovi roditelji i bake i djedovi.

 

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …