Na Visovcu sahranjen je fra Ivan Vidović.

U srijedu 7. rujna 2022. na Visovcu je pokopan fra Ivan Vidović, franjevac Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Fra Ivan je preminuo u 76. godini života, 60. redovništva i 51. svećeništva u župnoj kući na Miljevcima u ponedjeljak 5. rujna 2022. godine.

Euharistijskom slavlju u samostanskoj crkvi Majke od Milosti na Visovcu predsjedao je mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup, uz koncelebraciju mons. Ante Ivasa, biskupa u miru, fra Marka Mrše, provincijala Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, fra Marka Nimca, gvardijana Samostana Majke od Milosti na Visovcu i četrdesetak svećenika. Misnom slavlju i sprovodnim obredima prisustvovalo je sedamdeset braće franjevaca i dijecezanskih svećenika, desetak časnih sestara, franjevačkih bogoslova te rodbina i prijatelji pokojnog fra Ivana.

Oproštajni govor na samom kraju misnog slavlja uime Provincije izrekao je provincijal fra Marko Mrše, uime samostana na Visovcu gvardijan fra Marko Nimac, uime kolega fra Ante Jurić, a uime rodne Župe Gradac fra Marko Duran. Sprovodne obrede kod franjevačke grobnice predvodio je gvardijan fra Marko Nimac.

„Okupljeni smo danas po tužnoj vijesti da nas je napustio revni svećenik i franjevac fra Ivan Vidović. Gospodin ga je pozvao naglo, neočekivano. Vjerovali smo, usprkos više bolesti s kojima se fra Ivan godinama nosio, a na koje se nikad nije tužio, da će još obnašati službu župnika i dekana na Miljevcima, u Drniškom dekanatu, a onda ga je Gospodin odlučio pozvati k sebi tri dana prije nego li će navršiti svoj 76. rođendan. Rođen na Malu Gospu odlazi s ovog svijeta u predvečerje Marijina blagdana. Ispunio je mjeru dana koju mu je Gospodin namijenio. Zaprimio je od Uskrslog Gospodara Vremena i Vjekova svoj posljednji dekret za put do Očeve kuće na nebesima, u vječnosti“, poručio je u homilji biskup Tomislav Rogić.

Naglasio je kako se fra Ivan Vidović u svojoj službi davao se do kraja. „Ovog ljeta kao dekan obavio je sve primopredaje. Dan prije smrti služio je svete mise. Ni godine ni bolest nisu ga zaustavili u njegovoj revnosti, služenju, pobožnosti. Njegova izvješća bila su uvijek koncizna i pedantna. Odavala su savjesnost u obnašanju povjerenih mu službi. Volio je svoj poziv, svoje redovništvo, svoj zavičaj i Domovinu. Bio je drag i ugodan sugovornik s iskrenom željom da se pronađu rješenja i da se dogovorenog drže sve strane. Odlikovao se razboritošću i duhom suradnje. Dok se opraštamo od fra Ivana, dok se molimo da mu Bog u svome beskonačnom milosrđu milostivo oprosti svaku ljudsku slabost i nedostatak, i sami smo pozvani svjesnije živjeti naše životno opredjeljenje za Krista, naš odaziv Njegovu pozivu, naše iščekivanje Njegova dolaska. Jasnije usmjeriti svoje zemaljske dane i korake, poslove i služenje, darovano nam vrijeme i sposobnosti – da pripravimo put Gospodinu da i nas može povesti k sebi kad ispunimo mjeru svoga služenja i predanja“, poručio je biskup Rogić.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …