Misijska nedjelja proslavljena je u župi Šubićevac. Djeca su izvela i prigodni igrokaz o potrebi naroda svih kontinenata za obraćenjem.

„Hoće li Sin Čovječji, kada dođe, naći vjere na zemlji?“ (Lk 18,8,)
Upravo ova 29. nedjelja kroz godinu, koju čitava Kristova Crkva slavi kao misijsku nedjelju, pomaže nam dublje se zamisliti nad ovim pitanjem, zamisliti se i prisjetiti temeljnog poslanja svakog krštenika – poći po svem svijetu i propovijedati Evanđelje, donositi Krista onima koji su, ne samo gladni kruha, nego gladni i Boga.

Svojom propovijedi Fra Mario Radman, predvoditelj Euharistijskog slavlja, nastojao je u vjernicima probuditi to temeljno poslanje, probuditi im misionarski duh upoznavajući ih s djelovanjem misionara po čitavom svijetu.

Misionari, osjećajući poziv, napuštaju svoj zavičaj i, pouzdavajući se u Božje vodstvo, upućuju se u najudaljenije dijelove svijeta da bi stigli među potpuno nepoznata plemena. Živeći s tim plemenima postepeno upoznaju njihov život, običaje i svojim dobrim djelima osvajaju njihova srca. Osvojiti čovjekovo srca dobrotom i ljubavlju jedini je način upoznati ga s milosrdnim Ocem. To je siguran put osvajanja duša za Krista.

Naša Domovina, iako mala, dala je velik broj misionara koji su, a koji i danas djeluju širom svijeta. Jedan od njih je, vjerujemo budući svetac, otac Ante Gabrić, koji je 40 godina u Indiji naviještao Radosnu Vijest. Svjedočio je svoju radost susreta s Kristom i tu radost prenosio bližnjemu.

Upravo je svaka nedjelja, svaki dan prilika susresti Krista – živoga Boga u Euharistiji. Budimo zahvalni na tom daru.

Da bi se već ulaskom u crkvu osjetio misionarski duh fra Mario i suradnici, voditeljice kreativno – dramske radionice i djeca bogato su ukrasili crkvu motivima Afričkih plemena, fotografijama, dječjim crtežima i velikom krunicom u boji kontinenata. A djeca su izvela i prigodni igrokaz o potrebi naroda svih kontinenata za obraćenjem.
Euharistijsko slavlje, uveličali su zborovi „Sv. Ante“ i dječji zbor „Ljiljani“ koji je otpjevao i pjesmu „Isuse, volim te“ na jeziku jednog od mnogobrojnih plemena Afrike.

Svi župljani pozvani su, u prvom redu, moliti za misionare u dalekim zemljama, ali i uključiti se u misijsku akciju u organizaciji župskog Karitasa, pod simboličnim nazivom „1 kuna – 1 obrok“. Sva prikupljena sredstva nakon završene akcije, kao i sredstva od prodaje prigodnih narukvica koje su, nakon

svete mise, prodavali članovi župskog Karitasa, uplatit će se misiji u Zambiji koju vodi don Boris Dabo.
Ostaje neodgovoreno pitanje s početka teksta, ali nama je činiti samo jedno – odazvati se, prihvatiti svoje poslanje, živjeti svoje poslanje, činiti djela milosrđa… ”Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju.” (Mk 16,15).

izvor: facebook župe Šubićevac

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …