Misa polnoćka u katedrali svetog Jakova.

Misu polnoćku u katedrali svetog Jakova u Šibeniku predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirao je katedralni župnik don Krešimir Mateša i generalni  vikar mons. Marinko Mlakić. Među brojnim vjernicima na misi je bio gradonačelnik grada Šibenika dr. Željko Burić i saborski zastupnik Franko Vidović.  Misno slavlje pjevanjem božićnih napjeva animirao je Mješoviti zbor katedrale svetog Jakova pod ravnanjem prof. Jelene Mikulandre,  uz orguljašku pratnju Nikole Lovrića Caparina. Zbor je izveo i prigodni program prije misnog slavlja.

U homiliji biskup Rogić poručio je kao se treba odazvati glasu savjesti koji neka se ovog Božića pretvori u pjesmu anđela. Valja ugledati zvijezdu vodilju i pod svaku je cijenu slijediti poput kraljeva u dubokoj čežnji susreta s Isusom, Sinom Božjim, mojim i tvojim Spasiteljem. Svatko neka u sebi pronađe onu želju, čežnju susresti Isusa i neka prepozna koje to prepreke stoje na putu do susreta s Bogom. On će nam pomoći da uklonimo prepreke na putu do njega. On će nam dati snage da izdržimo napore puta do njega. Susret s njim je cilj i nagrada i ostvarenje života u punini. Nasljedujmo poniznost pastira, čežnju i nadu kraljeva da nas život dovede Isusu, jer samo je to put do istine koja vodi u život vječni, poručio je biskup Rogić.

Na Božić, naša šibenska biskupija zaključuje Godinu zahvalnosti za 725. godina od utemeljenja biskupije, za sve primljene milosti, za sve služitelje svetih tajni i navjestitelje Radosne vijesti, za sva događanja u kojima se proslavio Bog i pokazao svoju blizinu. Za sve događaje u posljednjoj godini: domovinsko i rimsko hodočašće, okupljanja u našim marijanskim svetištima, ustrajnost molitve i sve ono čime smo kroz ovu godinu pokušavali Bogu reći: hvala! I to što se sve planirano ostvarilo, Bogu hvala! Godina pred nama neka bude Godina molitve, one osobne, obiteljske i zajedničke u našim župnim zajednicama. Neka to bude godina molitvene priprave za veliki Jubilej 2025. godine od Isusova rođenja kojeg ćemo slaviti s cijelom Crkvom, kazao je biskup Tomislav Rogić.

Svim vjernicima Šibenske biskupije, svakom čovjeku dobre volje želim da u poniznosti pastira i upornosti kraljeva traži Gospodina. Neka otkrije kako Bog pohodi narod svoj i koliko nas u svom Sinu voli. I neka ne prestane tražiti put do jaslica i svojim životom odgovoriti na sve Božje darove. Braćo i sestre, žalim Vam blagoslovljen, radostan i čestit Božić, događaj spasenja, zaključio je biskup.

 

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …