Ministranti zagrebačke Župe Svete Terezije od Djeteta Isusa na duhovno-rekreativnom ljetovanju na otoku Prviću.

Zajednica ministranata Župe Svete Terezije od Djeteta Isusa ljetovala je od ponedjeljka 3. do četvrtka 6. srpnja na otoku Prviću, uz duhovno-rekreativni program, kao nagradu za vjerno vršenje ministrantske službe tijekom pastoralne godine.

Četrnaest ministranata u pratnji župnika vlč. Marija Pavića i bogoslova Kristijana Kolonića pošlo je u ponedjeljak, 3. srpnja put otoka Prvića.

Po dolasku u Vodice dočekao ih je don Božo Škember, župnik na otoku Prviću te ih brodicom prevezao do Prvić Luke gdje se nalazi stari samostan, a sada župna kuća koja je u ljetnim mjesecima rezervirana za brojne mlade koji sa svojim župnicima i animatorima dolaze uživati u ljepotama ovog otoka i duhovno se odmoriti.

Po dolasku ministranti su se smjestili u samostan te se upoznali s još jednom skupinom mladih iz župe Brinje (Gospićko-senjska biskupija) koja je došla u pratnji župnika don Gorana Antunovića.

Četverodnevni program za ministrante bio je ispunjen duhovnim sadržajem: jutarnjom i večernjom molitvom, svakodnevnom misom te molitvom krunice Božjeg milosrđa svakodnevno u 15 sati.

Budući da je ovo bio i rekreativni program, svakodnevno je bilo vremena i za kupanje te šetnju po otoku, ali i za zajedničke igre koje su svoj vrhunac dosegnule pretposljednjeg dana u večernjim satima tako da su dvije ekipe – iz župe Miramarska i župe Brinje odmjerile svoje snage u različitim kreativnim i zanimljivim igrama. Iako su igre imale natjecateljski karakter rezultat je na kraju ostao izjednačen, a don Goran je na koncu istaknuo kako su dvije ekipe iz dvije različite župe i biskupije upravo na taj način pokazale posebnu povezanost, a ona se očituje u služenju i nasljedovanju Krista pred kime su svi jednaki.

Na kraju dana, okupljeni u zajedničkoj večernjoj molitvi svaki sudionik izrekao je Bogu svoju zahvalu za određeni trenutak u tjednu koji ga se posebno dojmio i u kojem je prepoznao Božju prisutnost i blizinu.

Posljednjeg dana ljetovanja ministranti su u zajedničkoj misi zahvalili za mogućnost ovakvog susreta i odmora, a osobitu zahvalu uputili su don Boži Škemeberu koji ih svake godine iznova radosno primi i ugosti.

Ministranti su na poseban način podijelili svoja iskustva, radosti i dojmove ploveći od Prvića do Vodica nakon čega su nastavili put prema Zagrebu.

Pogledajte još

Blagdan Uzvišenja sv. Križa proslavljen u staroj crkvi svetog Križa u Vodicama

Vjernici župe Vodice proslavili su blagdan Uzvišenja sv. Križa u četvrtak  14. rujna u staroj …

Zaziv Duha svetog za početak školske godine u Vukšiću i Lišanima

Povodom početka nove školske i vjeronaučne godine  u nedjelju , 10.rujna 2023.g  u crkvama sv.Kate …

Odražna prva rekolekcija svećenika Šibenske biskupije u novoj pastoralnoj godini.

Prva održana je u srijedu 13. rujna u biskupijskom marijanskom svetištu u Vrpolju. Središnji dio …