Korizmena duhovna obnova Mješovitog katedralnog zbora u Šibeniku.

Korizmena duhovna obnova za članove Mješovitog katedralnog zbora u Šibeniku održana je na Treću korizmenu nedjelju, 12. ožujka u katedrali sv. Jakova i dvorani biskupske rezidencije u Šibeniku.

Obnovu je predvodio dr. sc. fra Domagoj Volarević, profesor liturgike na KBF-u Sveučilišta u Splitu. Na početku je sve sudionike i voditelja pozdravio katedralni župnik don Krešimir Mateša ukazavši na važnu ulogu liturgijskog pjevanja u životu i djelovanju Crkve. Voditelj je u nagovoru povezao detalje najljepše hrvatske katedrale sv. Jakova s njihovim teološkim značenjem, kroz simbole korizme i vjere, posebice vode i krštenja.

U nastavku je sudionicima pojasnio i posvijestio ulogu pjevača i zbora u svakoj župnoj zajednici, posebno naglašavajući službu predvođenja pjevanja te zajedničkog sudjelovanja u euharistiji i pričesti kao dijela sveopće zajednice vjernika katedralne župe.

Nakon nagovora razvila se kraća diskusija i razmjena iskustava sudionika.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …