Korizmena duhovna obnova djelatnika Katoličke osnovne škole.

Župna crkva sv. Nikole, biskupa u Mandalini bila je 7. ožujka  odredište ovogodišnje korizmene duhovne obnove djelatnika naše škole. Predvoditelj je bio p.  Arkadiusz (Arek)  Krasicki, CSSp. Euharistijko slavlje p. Arek je namijenio za sve djelatnike naše škole i njihove obitelji. U homiliji i tijekom euharistijskog klanjana tema je bila: opraštanje. A bila je i prilika za sakrament pomirenja.

Aktualizirajući današnje evanđelje p. Arek  je naglasio: Pred tebe Gospodin stavlja život i smrt. I ova duhovna obnova ima cilj da izaberemo život. U današnje doba najviše nas nervira kad su učenici i studenti neangažirani, samo slušaju, slušaju a onda prestanu i slušati. Pozivam vas da se sada aktivirate, jer tek tada ova duhovna obnova ima smisao. Tek ako se uputimo na put s Kristom sve ima smisla.  Ako duboko zaronimo! Današnje evanđelje govori kako nas Isus poziva na potpuni izbor nasljedovanja Njega.  Svi smo pozvani živjeti bliže Bogu.

Želio bih da na početku korizme krenemo put Neba, put Boga. Svaki dan govorimo o mnogim temama: sportu, politici, vremenu – jugo ili bura, hobijima… a tko od nas govori o Bogu? Tko govori o Nebu?  Pozvani smo na život u Nebu s Bogom. Trebamo shvatiti kako nam je Bog sve oprostio, jer je vječna ljubav njegova. Često ne vjerujemo u Božje milosrđe  njegovo oproštenje, jer ga mjerimo svojim mjerilima. Bog nikada neće odustati od ljubavi prema svakome od nas.  Božji oprost nema granica, kazao je pater Arek.

Kad u srcu osjetimo da nam je Bog oprostio, za nas nema sretnijeg trenutka. Bog nas poziva da više ne griješimo! Osjeti činjenicu da te Bog voli! Saberimo se i osjetimo tu činjenicu da nas Bog voli! To je čin vjere: ljubljeno smo Božje dijete sa svom našom grješnošću. Bog nikada neće odustati od nas! Oprostimo i mi bližnjima ljubavlju! Kao što je i nama oprošteno! Osobito je to važno u obitelji i braku. Ljubav! Ljubiti! Ne zlato, ne srebro nego Kristova Krv nas je otkupila od grijeha! Oprostiti nije osjećaj! Oprost nije olakšanje! Pozvani smo i mi opraštati – da čovjek, osoba koja nas je povrijedila ode bez pravednosti! Trebamo osobi koja nas je povrijedila reći: Oslobađam te! Oprost je dar! Molite za dar oprosta. Molite da vam Gospodin dođe s darom milosti kako bi oprostili drugima. To je osobito izraženo u molitvi Očenaša! Molitva će nam biti uslišana kad oprostimo! Neka nas ova duhovna obnova duboko prožme kako bismo moleći za oprost mogli drugima oprostiti!”

autor: sestra Mandica Starčević

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …