Portal “Hrvatska katolička mreža” predstavio je s. Barbaru Stankov, redovnicu rodom iz Tisna.

S. Barbara Stankov članica je Družbe službenica Euharistijskog Srca Isusova i Marijina, jedne grane javnoga vjerničkog društva OMNIA DEO, koje je kanonski priznato u Riječkoj metropoliji. Redovnice djeluju u Riječkoj nadbiskupiji, Krčkoj biskupiji te odnedavno i u Porečkoj i pulskoj biskupiji, gdje su preuzele službu vođenja domaćinstva u Biskupijski ordinarijat u Poreču.

“Naš poziv je biti žrtva, milosrđe i ljubav za sve duše, i sklopljene ruke za cijeli svijet” – ističe s. Barbara, rodom iz Tisna. S. Barbara svjedoči kako je Bog nevjerojatan. “Svaki dan se divim tome kako On neku osobu koja je u svemu i svačemu, i koju privlači ono što svijet nudi, poziva k sebi”.

“Želja za posvećenim životom javila se dok sam molila krunicu Božjeg Milosrđa u svojoj sobi. Za vrijeme srednje škole, nakon krizme, zapostavila sam svoj odnos s Bogom. Ali, Bog mi je omogućio da idem na jedno hodočašće u Asiz – ‘Stopama sv. Franje’. To je hodočašće trajalo sedam dana i obišli smo sva značajna mjesta gdje je sv. Franjo boravio. Nakon toga hodočašća u mojem srcu se počela rađati želja za što češćom molitvom i povučenošću, da počnem graditi taj prisniji odnos s Bogom. I tako, dok sam molila krunicu Božjeg Milosrđa Gospodin mi je dao da u srcu osjetim njegov poziv. To me je šokiralo. U prvi tren nisam bila sigurna je li to istina, kako i što se događa, nisam mogla vjerovati. Jer, imala sam svoje planove i želje. Sve što sam htjela u životu bilo je velika obitelj i brojna djeca. I, kako sada Bog me zove da budem redovnica”.

Uslijedila je velika borba. “S jedne strane bio je Božji poziv, a s druge svi moji planovi i sve ono što svijet nudi. Rano sam počela s izlascima, s modom, s teretanom,… Ono, vuče te taj Božji poziv i želim mu odgovoriti na ljubav, jer vidim koliko ljubav i Božje milosrđe pokriva mene, a tu su opet i moje želje. Ali, stigla je i pomoć. Bog mi na moj put stavlja srce don Josipa Radića i Jozefine Glasnović, naše duhovne majke, dva srca koja su njemu u potpunosti predana. U prvom susretu s njima osjećala sam da me netko istinski voli i prihvaća, da me ljubi čistom Božjom ljubavlju. I ta njihova ljubav me ohrabrivala da se odazovem na Božji poziv, i otvarala me za Boga. I danas me otvara za Boga i njegovo djelovanje, i da vršim volju Božju na način kako on želi od nas”.

S. Barbara otkriva i što ju je privuklo Družbi službenica euharistijskog srca Isusova i Marijina. “U zajednicu me privukla ljubav Božja. Sestre nisam poznavala. Nikada nisam čula za zajednicu prije nego što sam upoznala naše duhovne roditelje, i stvarno u njihovoj ljubavi vidim jednu Božju ljubav koja se iz njihovih srca razlijeva na sve nas. Oduševila me ta njihova ljubav za Boga, za Crkvu, za sve nas, za duše, prema Papi, i onda kada sam došla na iskustvo kod sestara to zajedništvo kada sam vidjela kako sestre žive, provode dan u molitvi, u tišini, u zajedništvu s Bogom, u međusobnom zajedništvu, to me je oduševilo. Kada sam došla na iskustvo osjećala sam se kao doma. Odmah je moje srce znalo da tu pripadam.

S. Barbara poručuje da je potrebno otvoriti svoje srce Bogu i uzvratiti mu ljubav, jer je upravo to ono što je za vječnost, i u tome je prava sreća. Pročitajte više na stranicma Hrvatske katoličke mreže.

izvor: Hrvatska katolička mreža

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …