Gospa od zdravlja proslavljena je u župi Brodarica.

U utorak 21. studenog u  župi Svetog Križa Krapanj – Brodarica svečano je proslavljena Gospa od zdravlja.  Misno slavlje u crkvi Gospe od zdravlja u Brodarici predvodio je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. U koncelebraciji je bio i župnik fra Ivan Lelas. Zbog nepovoljnijih vremenskih uvjeta nije bilo tradicionalnog ophoda sa Gospinim kipom.

U homiliji mons. Marinko Mlakić kazao je kako današnji Marijin blagdan ima dva naziva „Prikazanje Blažene Djevice Marije u hramu“ i „Gospa od zdravlja“. Prvi naziv vjernike upućuje na prikazanje života Gospodinu  i traženje volje Božje. Danas ljudi često padnu pod utjecaj svijeta i zaborave da im je život dar od Boga. Bog sa svakim od nas ima plan koji treba otkriti i dosljedno živjeti. To nam na osobit način pokazuje Blažena Djevica Marija, poručio je mons. Mlakić.

Govoreći o “Gospi od zdravlja“ drugom nazivu današnjeg blagdana, istaknuo je kako današnji čovjek u zemljama visokog standarda boluje od anksioznosti, depresije i nezadovoljstva. Što je čovjeku u materijalnom pogledu bolje, manje misli na Boga. Danas je nužno voditi brigu za zdravlje  duše koje je važnije od tjelesnog zdravlja. Kada je duša zdrava, tjelesne se slabosti i bolesti lako podnose. Ovaj nas blagdan potiće da razmišljamo o zdravlju duše, a Marija nam u tome može biti uzor. Ona je slika idealnog vjernika kakvi bi trebali biti.

Blažena Djevica Marija kazala je anđelu „Neka mi bude po tvojoj riječi“. To je sva mudrost i snaga vjere. Pozvani smo poput Marije gajiti vjeru u Božja obećanja jer samo tada će nam duša biti zdrava. Neka nam današnji blagdan bude poticaj da oživimo i obnovimo vjeru, te u njoj porastemo, poručio je vjernicima Brodarice mons. Marinko Mlakić.

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …