Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja u crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta u Kninu. Više od 200 djece i šestero voditelja župnih zborova sudjelovalo je na Zlatnoj harfi. Sudjelovali su zborovi: Karmelići- zbor župe Kaštel kambelovac, Anđeli Knina- zbor domaćin župe svetog Ante u Kninu,župni dječji zborovi iz Imotskoga, Murtera,Bilica (Šibenik) i sa otoka Čiova iz župe Slatine.
Euharistijsko slavlje predvodio je fra Josip Gotovac, gvardijan Samostana svetog Ante u Kninu ujedno i župnik domaćin.,. U svojoj propovijedi, fra Marinko je zahvalio svim članovima dječjih zborova koji svojom pjesmom i prijateljstvom žele slaviti Gospodina. Istaknuo je važnost molitve te djecu pozvao da nastave radosno slaviti Gospodina pjesmom i otvore mu svoja srca.
Tijekom mise glazbenu pratnju vodio je Dominik Kožulić, dok je dirigirala Jelena Mikulandra Regens cori šibenske katedrale. U liturgijskim čitanjima i solo dionicama pjesama uključeni su bili predstavnici svih zborova sudionika
Smotra je nastavljena pojedinačnim nastupima zborova koji su otpjevali po dvije pjesme. Svaki zbor imao je priliku otpjevati jednu pjesmu božićne tematike po vlastitom izboru, dok su drugu pjesmu, zadanu, izvlačili predstavnici zborova iz košarice. Kroz program je vodila s. Marinela Delonga, koja je svojim toplim riječima poticala sve zborove na izvrsnost u izvođenju te im upućivala zahvale na ostvarenim nastupima.
Dobrotom domaćina koji su pripremili mnoštvo domaćih slastica, nastavljeno je zajedničko druženje sudionika. Tijekom dana zborovi su imali priliku obići grad Knin te razgledati popularnu Kninsku tvrđavu i novi interpretacijski centar.

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …

Susret mladih Šibenske biskupije.

Ovogodišnji susret mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 27. travnja 2023. u prostorijama Katoličke …