Drugi dan hodočašća vjernika Šibenske biskupije. Dan proveden u Assizu.

Drugog dana hodočašća vjernika Šibenske biskupije, u ponedjeljak 9.listopada, hodočasnici nakon noći provedene na trajektu i dolaska u Anconu, zaputili su se u Assiz. Tu su obišli sva ona mjesta vezana za svetog Franju Asiškog: crkvu svete Klare u kojoj se čuva križ svetog Damjana, baziliku svetog Franje i baziliku Gospe od Anđela. Posebno dojmljiv bio je posjet crkvi svete Marije Velike u kojoj je izloženo neraspadnuto tijelo bl. Carla Acutisa.

Središnji dio dana bilo je misno slavlje na glavnom oltaru bazilike svetog Franje koje je predvodio biskup Tomislav Rogić. Homiliju je održao župnik župe svetog Petra franjevac konventualac fra Željko Klarić.

U homiliji je ukazao na povezanost svetog Fanje, franjevaca i Šibenske biskupije. Kazao je kako su franjevci utkani u tijelo biskupije. Na 725. obljetnicu od osnutka Šibenske biskupije dobro je razmišljati o svetom Franji jer neke karakteristike svetog Franje mogu biti korisne i aktualne su za život jedne biskupije. Franjo cijeli svoj red usmjerava da bude poslušan papi i Crkvi. Franjo obnavlja Crkvu ljubeći njene slabosti. Na to smo pozvani i mi vjernici, poručio je fra Željko Klarić.

Na ovo hodočašće došli smo  da budemo nadahnuti i da dopustimo Duhu Svetome da djeluje po nama i da poput svetog Franje izgrađujemo Crkvu. Ljubiti Crkvu i izgrađivati je, na to nas poziva sveti Franjo, zaključio je otac Klarić.

Pogledajte još

Uskrsno misno slavlje u Zatvoru u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak 2. travnja pohodio je Zatvor u Šibeniku. U zatvorskoj …

Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, …

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …