Dragovoljci Domovinskog rata okupili se na misnom slavlju u crkvi svetog Ante na Šubićevcu.

U Franjevačkom samostanu i župi sv. Ante Padovanskog u Šibeniku na Šubićevcu u subotu, 27. siječnja 2024. je održana Sveta misa u 11 sati koju je predvodio fra Mario Radman, gvardijan i župnik povodom 34. obljetnice prvih dragovoljaca domovinskog rata sa područja Šibenika. Te povijesne 1990. godine, 16. listopada su zadužili naoružanje, odazvali se na prvu mobilizaciju 21. siječnja i 25. siječnja u primoštenskom hotelu “Marina lučica” i pirovačkom “Miranu” postrojilo se 546 prvih šibenskih dragovoljaca koji su tim činom bezuvjetno rekli “da” za obranu Hrvatske.
Svetu misu smo prikazali za sve ubijene i nestale, za sve žrtve Domovinskoga rata, molili smo za poginule i pokojne, i za našu Domovinu danas, za njezin život i napredak. Ovo naše okupljanje, misa i polaganje vijenaca za stradanja naših branitelja, znak je da želimo trajno njegovati uspomenu na te teške ali ponosne dane, no najviše na sve te naše sugrađane i sunarodnjake koji su imali hrabrosti i život dati za Domovinu.
Hvala onima koji su to posvjedočili svojim životom prije 34. godine. Osjetili smo koliko nam je čuda Bog darovao na našemu putu kroz pustinju. Čudo je i naša pobjeda i naša sloboda koja mnogima nije draga, ali se na njih ne treba osvrtati, nego biti zahvalan i vjeran Gospodinu. Jer tuga porobljivača nije plod radosti slobodnih; ta je tuga plod mržnje i nepravde koju su izabrali. Molimo da naša domovina i narod nasljeduju te vrline koje su očitovali osloboditelji Hrvatske, kazao je gvardijan i župnik fra Mario u svojoj homiliji.
Preko svete mise je pjevao Mješoviti župni zbor sv. Ante uz ministrante koji su posluživali oko oltara. Nakon svete mise druženje je nastavljeno u samostanskim prostorijama uz kratku okrijepu.
izvor: facebook župe Šubićevac

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …