Biskup Rogić predvodio zornicu u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Za vrijeme došašća u Katoličkog osnovnoj školi u Šibeniku priređene su niz molitveno-duhovnih aktivnosti. Misu zornicu 21. prosinca u školskoj kapeli sv. Mihovila predvodio je mjesni biskup Tomislav Rogić.

Šibenski biskup Tomislav Rogić je u evanđeoskom događaju susreta dviju majki – Marije i Elizabete – prepoznao obilje radosti i zanosa, a u čitanju Pjesme nad pjesmama neizmjernu ljubav koju Bog ima za čovjeka, utjelovljeni Krist za svoju Crkvu. Iz tih stvarnosti iščitao je plan koji Bog ima za čovjeka: vječno spasenje i izbavljenje, vječni život u Njegovoj blizini. „To je cilj prema kojemu idemo. To je obzor kroz koji gledamo, prihvaćamo i kroz vjeru doživljavamo sve što nam se u životu dogodi. A to se po Isusovu rođenju započinje ostvarivati“’, zaključio je biskup.

Među aktivnostima koje je priredila škola je kutak za čitanje s adventskim svijećama u predvorju gdje bi svakog jutra jedan roditelj ili djed i baka čitali jednom razrednom odjeljenju adventske priče „Kako je Jona pronašao Božić“ dječje spisateljice Sonje Tomić. Pojedini su učenici sa svojim razrednicama imali obrede paljenja adventskih svijeća. Nastavu su svakoga dana započinjali i/ili završavali crkvenim adventskim pjesmama.

U predvorju škole postavljena je i košara s desecima različitih molitveno-duhovnih poticaja. Svi koji su željeli mogli su svakodnevno izvući jedan poticaj i izvršiti ga, napravivši tako simboličnu slamčicu za Isusove jaslice. Jedan od poticaja uključivao je i sudjelovanje na misama zornicama koje je svake srijede u školskoj kapeli slavio župni vikar katedralne župe sv. Jakova don Šime Pleadin.

Početak četvrtog adventskog tjedna bio je posvećen sakramentalnoj pripravi za svetkovinu Božića. Više svećenika bilo je na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Pogledajte još

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …