Berba maslina i Katehetski susret “Bog je stvorio i biljke” u župi Meterize

Katehetski susret pod nazivom “Bog je stvorio i biljke” održan je u subotu 28. listopada 2023 u župi svetog Jeronima na Meterizama. Susret koji je započeo kod župne crkve sv. Jeronima, a sudjelovale su dvije katehetske grupe: kandidati za primanje sakramenata ispovijedi i prve pričesti i kandidati za primanje sakramenta krizme te njihovi roditelji; predvodio je župnik fra Šimun Markulin.

Nakon što je protumačio Božje stvaranje biljnoga svijeta, župnik Markulin objasnio je važnost maslina i pojasnio zašto se maslina naziva “kraljicom Mediterana”.

Potom je krenulo zajedničko branje maslina oko župne crkve, o kojima tijekom godine na osobit način brine gosp. Mile Lojić. Branje je trajalo oko sat vremena, a nakon marljivog rada uslijedilo je osvježenje u župnoj dvorani i društvene igre.

Ukupno su 34 maslinova stabla, a ove su godine dala oko 120 kg plodova. Bogu smo zahvalni za sve plodove zemlje, pa tako i za masline i maslinovo ulje. Zahvaljujemo svim dragim i dobrim župljanima koji doprinose da naša zajednica kroči naprijed pod vodstvom Duha Svetoga. Osobito zahvaljujemo roditeljima kandidata za primanje sakramenata koji su sudjelovali na katehetskom susretu i vlastitim primjerom pokazali djeci i mladima kako se poštuje sve ono što je Bog stvorio, a posebno biljni svijet, kazao je fra Šimun Markulin.

izvor:  facebook Župa sv. Jeronima, Meterize – Šibenik

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …