Božićna predstava Katoličke osnovne škole “Bog koji dolazi”.

Što bi se dogodilo da Isus dođe danas? Da uđe u naše obitelji?    Upravo ova ideja bila je misao vodilja božićne predstave održane u kongresnoj dvorani Katoličke osnovne škole 19. prosinca 2019., u izvedbi učenika i učenica Dramskih skupina od prvog do osmog razreda pod vodstvom učiteljica Julije Crnogaće, Ivane Labor i Ivane Milišić, Recitatorske skupine učiteljice Marije Gatare, Ritmičke skupine učiteljice Sanje Bertić – Copić te Mažoretkinja pod vodstvom učiteljice Ines Baljkas Nakić.

Svečana priredba započela je izvedbom himne Lijepa naša te himne Katoličke osnovne škole pod vodstvom učiteljice Luiđe Cvitan. Prigodnim se govorom i čestitkom nazočnima obratila i ravnateljica s. Mandica Starčević, a nakon programa i šibenski biskup Tomislav Rogić.

U samu priču uvodi nas lik palme u sjeni, koja je spazila dvoje ljudi, Josipa i Mariju kako traže konak i ulaze u tri različite slike današnjih obitelji: u prvu, koja ne njeguje obiteljske vrijednosti te smisao Božića ne uviđaju ni u trenutku živog susreta; u drugu, u kojoj se značaj Božića poistovjećuje sa skupocjenim darovima, domjencima, odmorima i putovanjima, opremanju i uređivanju, kićenju kuće i sebe; u treću, u kojoj prepoznaju dolazak Božića, maloga Boga, otvaraju Mu vrata svojega skromnoga doma, u kojem se, njegujući stare obiteljske običaje, okupljaju oko stola tri generacije. Ne samo svojega doma, već i ono bitnije: otvaraju Mu vrata svojega srca, spremni na radost i veselje susreta s Bogom koji uvijek dolazi. I danas, i trajno, nadilazi sve naše spoznaje, ispunjavajući sve naše potrebe i čežnje naše duše, i onda kad se sve materijalno dosegne. Bog dolazi. Baš kao što je i rečeno posljednjom scenom:  ” Ispružite svoje ruke, iziđite Mu ususret, stojte pred Njim cijelim svojim bićem. I dogodit će se… ”

Nakon priredbe, u nazočnosti učenika, djelatnika i roditelja i biskup u miru mons. Ante Ivas je blagoslovio novo školsko sportsko igralište. U prigodnom obraćanju potaknuo je učenike da što više koriste igralište kako bi razvijali svoje tjelesne sposobnosti.

 

Pogledajte još

Poruka pape Franje za 61. svjetski dan molitve za zvanja.

  Pozvani sijati nadu i graditi mir Draga braćo i sestre! Svjetski dan molitve za …

U Kninu proslavljen Dan Obitelji Krvi Kristove

Ovogodišnji Dan Obitelji Krvi Kristove proslavljen je u subotu 13. travnja hodočašćem u Svetište Gospe …

Održana Zlatna harfa u Brnazama.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko–makarsku i Šibensku biskupiju   održana je 13. travnja …