U župi Meterize proslavljen sveti Jeronim.

Župna zajednica na Meterizama proslavila je u subotu 30. rujna 2023. svetkovinu sv. Jeronima, prezbitera i crkvenog naučitelja. Središnjim euharistijskim slavljem u 18.00 h predsjedao je fra Tino Labrović, odgojitelj franjevačkih novaka na Visovcu. Koncelebriralo je 12 svećenika.
Sv. Jeronim je zaštitnik župne zajednice i naslovnik župne crkve, koju je upravo na Svečev dan godine Gospodnje 2001. posvetio tadašnji dijecezanski biskup – mons. Ante Ivas.
Svetkovini je prethodila trodnevnica. Među točkama programa tijekom trodnevnice valja istaknuti cjelodnevno čitanje Svetog pisma u župnoj crkvi, kao i predstavljanje kandidata za primanje sakramenata ispovijedi, prve pričesti i krizme. Na svetkovinu su slavljena dva euharistijska slavlja: u 10.00 i u 18.00 h. Središnje slavlje sabralo je u Hram Božji oko 400 ljudi. Predsjedatelj fra Tino započeo je euharistijsko slavlje znakom križa, a potom je krenula procesija s kipom sv. Jeronima. Prvi put od osnivanja župe (1966. god.) procesija je išla kroz gradsku četvrt Meterize.
Nakon središnjeg euharistijskog slavlja uslijedilo je druženje članova naroda Božjeg, uz prigodnu zakusku ispred crkve.
Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji i realizaciji slavlja, i ne zaboravljamo da je Duh Sveti prvi i glavni organizator i realizator liturgijskih slavlja u Crkvi.

izvor: facebook župe M

eterize

Fotografije: Jerry John Antolos

Pogledajte još

Održana rekolekcija svećenika Šibenske biskupije.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. svibnja u prostorijama svetišta …

Gospa od Loreta proslavljena u Primoštenu.

…od 1. svibnja do 9. svibnja, svaku večer u župnoj crkvi sv. Jurja, na Gospinu …

Svetkovina Uzašašća proslavljena u župi Grebaštica.

Uzašašće Gospodinovo ili Križi, u četvrtak 9. svibnja svečano je proslavljeno u župi Grebaštica.  Prije …