BISKUPOV GRB

Biskupsko geslo šibenskog biskupa Tomislava Rogića glasi: „Sve i u svemu Krist“. Svako djelovanje, riječi i molitve polaze od Isusa Krista i prema njemu vode. Krist je oslonac i suputnik, Put, Istina i Život prema kojem svi hodimo, poručuje geslo mons. Rogića. Grb je podijeljen na tri polja. Lijevo gornje polje nosi Kristov monogram – Kristogram sačinjen od dva grčka slova X i P (Hristos) najstariji grafološki simbol za Krista. Ispod njega nalazi se osmokraka zvijezda simbol BD Marije kao Zvijezde mora, putokaz potpunog predanja Božjoj volji. Bijela boja predstavlja neizrecivost neba koju u svom imenu simbolizira sv. Mihovil – Mihael (Tko je kao Bog?) zaštitnik Šibenske biskupije.

Desno gornje polje dio je Hrvatskog grba s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima, simbol domovine Hrvatske a time i Krešimirova grada Šibenika.

Donje, treće polje plave je boje mora koje oplakuje Šibensku biskupiju i podsjeća na sve prirodne ljepote kojima je okružena i isprepletena. U tom polju nalazi se školjka koja se vezuje uz sv. Jakova i simbolizira zaštitnika i naslovnika šibenske katedrale pod čiji se apostolski zagovor utječemo.

Ponad grba je procesionalni križ iz 15. stoljeća s likovima četiri evanđelista i s Jaganjcem pobjednikom u sredini kakav imaju (vrlo sličan) i senjska i šibenska katedrala.