Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. Misno slavlje u župnoj crkvi predvodio je svećenik Vojnog ordinarijata i profesor na Filozofskom fakultetu u Splitu don Hrvoje Relja. Uz upravitelja župe  don Šimu Pleadina koncelebriralo je šest svećenika. Misnom slavlju prethodila je procesija sa kipom svete Katarine Aleksandrijske. Na slavlju su sudjelovali i hodočasnici iz katedralne župe svetog Jakova koje je predvodio katedralni župnik don Krešimir Mateša.

Sveta Katarina vjeru u Krista potvrdila je svojim životom, kazao je u homiliji don Hrvoje Relja.  Naglasio je da živjeti ljubav po primjeru svete Katarine znači živjeti Boga već u ovom svijetu. Čovjeka od Krista može jedino rastaviti sloboda.  Mudrost je živjeti ljubav i napustiti sebe i oholost. Ne živjeti za sebe nego za Boga. To znači u svakodnevici gledati kako ljubiti, a to znači napustiti sebe.

Put ljubavi Kristove put je kojim smo pozvani ići. To je put ljubavi i žrtve za bližnjega. Neka nam sveta Katarina koja je zaštitnica mudraca i filozofa rasvijetli oči i srca da budemo mudri, da uzmognemo  slijediti Krista jedinu istinu koja spašava, poručio je vlč. Relja.

Pogledajte još

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …

Papina poruka za korizmu 2024. godine.

PORUKA SVETOGA OCA FRANJE za korizmu 2024. godine Bog nas vodi kroz pustinju do slobode …