Redovnice čestitale Uskrs biskupu Rogiću

Predstavnice redovnica koje djeluju u Šibenskoj biskupiji su na Veliku subotu, 8. travnja, čestitale Uskrs šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću.

Uime redovnica čestitku je izrekla sestra milosrdnica s. Tatjana Petric. Uskrsnim događajem praznog groba kojeg nalaze žene, a zatim apostoli s. Tatjana je istaknula da je „vjera u uskrsnuće Isusovo temelj i središte naše vjere i našeg života“.

Navela je teškoće i probleme u kojima danas žive i čega su svjedoci. „U ovom nemirnom vremenu Isus nam nudi spasenje i sreću, ali po križu… I mi smo danas kao one žene i učenici  na Isusovom praznom grobu. Gore nam srce! Želimo da uskrsni navještaj osnažuje vjeru svakog krštenika, da mir, dar Uskrslog, doprije do svakog ljudskog srca i vrati nadu svima koji su potlačeni i koji trpi. Uskrs je blagdan života i pobjede“, rekla je s. Tatjana.

U prigodnom obraćanju biskup Rogić zahvalio je sestrama na svemu što čine na različitim poljima djelatnosti unutar biskupije te im u čestitci približio isti događaj. „Dvojica učenika ugledala su prazan grob, vidjeli su složene povoje i ubrus s glave Isusove. Vidjeli su i povjerovali. Tek kad su bili spremni vidjeti očima svoje duše da je sve posve drugačije od onoga što su oni mislili da je stvarnost, mogli su povjerovati. Zapravo vjeruju u ono što ne vide, da je Isus uskrsnuo jer više nije ovdje. Tada im se otvara pamet da upoznaju Pisma, da slože u svome srcu Isusove riječi koje su već bile tu, ali ih nisu razumjeli, nisu bile dobro posložene da ih mogu shvatiti.

Sada poznaju Pismo i znaju da ono govori da Isus treba od mrtvih ustati. Sam im je to govorio i više puta ih podsjećao da povjeruju kad se sve dogodi. Sada očima vjere gledaju prazan grob, a Pisma postaju snaga Duha koja će ih nositi da razglase svemu svijetu: Krist je uskrsnuo, Krist je živ. Radost Kristova uskrsnuća postat će njihovom životnom snagom. Živjet će od njegove Riječi, njome ići u susret svakoj nevolji, nošeni nadom Uskrsa koja je jedina kadra pobijediti svijet“, rekao je mons. Rogić.

„Progledajte očima vjere u Spasitelja, neka vas nose njegove Riječi, živite već sada snagom Uskrsnuća, snagom otvorenih nebeskih vrata za svakoga koji povjeruje − Isus Krist je živ zauvijek i zove nas u vječni život s Bogom“, poručio je šibenski biskup redovnicama.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …