Papa pozvao na molitvu i post za mir

Nakon uobičajenog nedjeljnog Angelusa u nedjelju, 15. listopada, papa Franjo pozvao je vjernike da sljedeći utorak, 17. listopada posvete molitvi i postu za mir. Sveti Otac je ponovio poziv na prestanak krvoprolića u Svetoj Zemlji ali i u Ukrajini i cijelom svijetu.

Nastavljam s velikom žalošću pratiti ono što se događa u Izraelu i Palestini. Ponovno su mi u misli mnogi… posebno maleni i starije osobe. Ponavljam svoj apel za oslobođenje talaca i odlučno tražim da djeca, bolesni, starije osobe, žene i svi civili ne budu žrtve sukoba. Neka se poštuje humanitarno pravo, poglavito u Gazi, gdje je hitno i prijeko potrebno zajamčiti humanitarne koridore i pomoći cijelom tamošnjem stanovništvu. Braćo i sestre, mnogi su već umrli. Molim vas, neka se ne prolijeva dalje krv nevinih, ni u Svetoj Zemlji, ni u Ukrajini ili bilo kojem drugom mjestu! Dosta! Ratovi su uvijek poraz, uvijek!

Molitva je krotka i sveta snaga koju valja suprotstaviti đavolskoj snazi mržnje, terorizma i rata. Pozivam sve vjernike da se pridruže Crkvi u Svetoj Zemlji te posvete idući utorak, 17. listopada, molitvi i postu. A sada se pomolimo Majci Božjoj, rekao je Papa te s vjernicima okupljenim na Trgu sv. Petra izmolio jednu Zdravomariju.

Pogledajte još

Uskrsno misno slavlje u Zatvoru u Šibeniku.

Šibenski biskup Tomislav Rogić u utorak 2. travnja pohodio je Zatvor u Šibeniku. U zatvorskoj …

Na Skradinskom buku održan Uskrsni Emaus.

Uskrsni Emaus ili Uskrsna euharistija u prirodi tradicionalno je slavljena na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja, …

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …