Krštenje šestog djeteta obitelji Bačić.

U nedjelju, 15. listopada, u crkvi sv. Stjepana u Trolokvama, župa Primorski Dolac, biskup Rogić krstio je šesto dijete obitelji Bačić. Svetu misu slavili su zajedno župnik fra Mijo Šabić i biskup Rogić u vjernicima ispunjenoj crkvi. Bila je vidljiva radost cijele okupljene zajednice, te rođaka i prijatelja obitelji Joška i Antonije Bačić.

U homiliji biskup Rogić čestitao je roditeljima dvostruko: najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli brojnu djecu. Čestitamo im što svoju djecu žele odgajati u vjeri, od malena Bogu posvetiti krštenjem da ih milost Božja kroz život vodi i brani, nadahnjuje i prati. Zapravo, što više roditelj može za dijete učiniti nego da ga s Bogom poveže i na Boga upućuje.

Vaša djeca imaju milost rasti u brojnoj obitelji, biti oni radnici na njivi Gospodnjoj koji će od malena biti uz Gospodara, osjećati njegovu naklonost, blizinu, pomoć i ljubav, rasti u velikodušnosti brinući jedni za druge i sve to primajući kroz vašu ljubav i vjeru.

Obitelj je prva i nezamjenjiva škola čovječnosti. Najdublje utisnute poruke i vrijednosti one su što smo ih ponijeli iz obitelji.

Zahvaljujemo svi dobrome i svemogućem Bogu što u našem narodu još ima takvih obitelji. Bez njih nema nam budućnosti. Molimo danas Gospodina da zaštiti obitelj i dostojanstvo čovjeka kako ga je On stvorio i daruje našem hrvatskom narodi brojnih obitelji. Kad bude djece u našim kućama onda će svega biti: radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost, istaknuo je biskup u homiliji.

Nakon svete mise nastavljeno je druženje i prigodni agape ispred crkve.

 

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …