Održan susret mladih Šibenske biskupije.

U subotu, 29. travnja 2023. godine na prostoru Katoličke osnovne škole u Šibeniku, U “Godini zahvale” 725. obljetnice osnutka biskupije, održan je susret mladih Šibenske biskupije. Susret je započeo molitvom i pozdravom povjerenika za mlade don Ante Vrcića, a zatim gostovanjem Hrvatskog nadzemlja koji svojom originalnošću nikoga nisu ostavili bez osmijeha i prilike za promišljanje.

Zatim je kao iznenađenje susreta predstavljena himna i spot mladih Šibenske biskupije za koju je riječi napisao biskup u miru mons. Ante Ivas, a izvodi je Mate Burić, član Savjeta ureda za pastoral mladih uz sve ostale koji su trudom i zalaganjem darovali mladima ovu prekrasnu pjesmu za njihovu, našu himnu. Treća točka susreta bila je igra “Potraga za biskupijom” u kojoj su mladi podijeljeni u manje skupine tražili znamenite osobe iz povijesti Šibenske biskupije: sv. Jakova, biskupa Martina Rabljanina, sv. Nikolu Tavelića, Fausta Vrančića, Klaru Žižić. Na kraju potrage kao glavno blago trebali pronašli su pero svetog Mihovila zaštitnika Šibenika i Šibenske biskupije.

Nakon ručka i pauze uslijedila je duhovna pijaca gdje su se predstavile redovničke, bogoslovske zajednice te zajednice mladih koje djeluju u našoj biskupiji. Mlade su razveselile sitnice i promotivni materijali koje su dijelili, ali još više njihovo prisustvo i radost koju su pokazali u susretu s mladima. U dvorani Katoličke škole svoju zajednicu sestara Benediktinki u samostanu sv. Lucije na Šibenskoj Gorici predstavila je s. Fortunata. Mladi su osjećali izuzetnu čast što ih je svojim prisustvom počastila jedna benediktinka.

Uslijedilo je svejedočanstvo gospodina Dražena Orduljaka koji je sudionike svojim životnim primjerom potaknuo na još jače nasljedovanje Isusa Krista. Nakon pokorničkog bogoslužja koje je predvodio fra Josip Ivanović, gvardijan samostana sv. Frane u Šibeniku, mladi su pristupili sakramentu ispovijedi i svetoj misi. Svetu misu, kao vrhunac susreta, predvodio je biskup u miru mons. Ante Ivas. U propovijedi je naglasio važnost otvaranja svoga života Isusu i zagovoru njegove majke Marije. Nakon ovakvog milosnog dana, svi sudionici susreta mogu se složiti sa geslom susreta i zaista reći: “Dobro nam je ovdje biti!” (Mk 9,5)

izvor: facebook Ureda za pastoral mladih

Pogledajte još

U Vodicama proslavljeno je Našašće svetog Križa.

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u petak  3. svibnja. …

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …