Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku

Prije kraja nastavne godine, u petak 17. lipnja, učenici i djelatnici Katoličke osnovne škole u Šibeniku zahvalili su Gospodinu za proteklu nastavnu godinu.

Euharistijsko slavlje je u kongresnoj dvorani škole predslavio je šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu s umirovljenim šibenskim biskupom Antom Ivasom. U službi riječi sudjelovali su učenici i učitelji, a pjevanje je predvodila učiteljica Glazbene kulture Luiđa Cvitan.

Na početku homilije biskup Rogić ostao je zadivljen promatranjem svih učenika na jednom mjestu, što dugo nije bilo moguće zbog pandemije.

Približivši liturgijska čitanja (Tim 4, 1 – 8 i Mt 6, 7 – 15), učenicima je istaknuo i potrebu izricanja zahvalnosti. „Zato Mu danas zahvaljujemo što nas je u svemu pratio, što nam je tolike milosti dao u ovoj školskoj godini: i obitelji, i prijatelje i učitelje, i ravnateljicu, i tete i kuhare u kuhinji i sve one oko vas koji su vam pomagali da rastete i ovu godinu uspješno završite. I molimo ga da nas prati i na našem odmoru ovoga ljeta… “

Biskup Rogić poželio je dobrodošlicu i učiteljicama iz Katoličke osnovne škole iz Plocka u Poljskoj koje su gošće škole u sklopu Erasmus+ projekta job shadowinga promatrajući način rada u školi domaćinu.

Učenici su izrekli molitve zahvale za Božju prisutnost u njihovim životima, za obitelji, školu te su molili za mir u svijetu. U prigodnoj riječi biskup Ivas je posebno pozdravio učenike osmih razreda koji se nalaze pred novom životnom dionicom. Zaželio im je uspješno daljnje školovanje i da u život ponesu vrijednosti koje su usvojili u toj školi.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …