Krštenje petog dijeteta u obitelji Franke i Šime Škevina u župi Betina.

Šibenski biskup Tomislav Rogić je u nedjelju 24.rujna u župnoj crkvi  svetog Frane u župi Betina  krstio je Franu Škevina, peto dijete u obitelji Šime i Franke. Krštenje je bilo u sklopu župne mise, a koncelebrirao je župnik don Miro Stojić.

U homiliji biskup je čestitao roditeljima  najprije za otvorenost životu njihove obitelji, za pouzdanje u Boga s kojim su na svijet donijeli brojnu djecu. Potom im je čestitao  što svoju djecu žele odgajati u vjeri, od malena Bogu posvetiti krštenjem da ih milost Božja kroz život vodi i brani, nadahnjuje i prati. Zapravo, što više roditelj može za dijete učiniti nego da ga s Bogom poveže i na Boga upućuje.

Vaša djeca imaju milost rasti u brojnoj obitelji, biti oni radnici na njivi Gospodnjoj koji će od malena biti uz Gospodara, osjećati njegovu naklonost, blizinu, pomoć i ljubav, kroz vašu ljubav i vjeru. Obitelj je prva i nezamjenjiva škola čovječnosti. Najdublje utisnute poruke i vrijednosti one su što smo ih ponijeli iz obitelji, poručio je biskup Rogić.

Zahvaljujemo svi dobrome i svemogućem Bogu što u našem narodu još ima takvih obitelji. Bez njih nema nam budućnosti. Molimo danas Gospodina da zaštiti obitelj i dostojanstvo čovjeka kako ga je On stvorio i daruje našem hrvatskom narodi brojnih obitelji. Kad bude djece u našim kućama onda će svega biti: radosti – zadovoljstva – prave ljubavi, ako djece ne bude sve se pomalo gasi i gubi smisao i svaku vrijednost. Ustrajmo u molitvi, učvrstimo vjeru i radujmo se životu jer nas vodi u vječnost, kazao je biskup u homiliji.

Krštenje petog djeteta u obitelji Škevin  poticaj je za našu župnu zajednicu. To je radostan događaj koji svjedoči otvorenosti daru života u našoj župi, kazao je župnik don Miro Stojić.

Roditelji Šime i Franka članovi su Neokatekumenskog puta. Kroz hod u zajednici otkrili su živog Boga i spoznali su  važnost otvorenosti daru života.

Pogledajte još

U Vodicama proslavljeno je Našašće svetog Križa.

Našašće svetog križa i Dana grada Vodica proslavljeni su u Vodicama u petak  3. svibnja. …

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …