“Hrvatska žena Šibenik” proslavila 30. obljetnicu djelovanja.

Udruga Hrvatska žena Šibenik u subotu 23. rujna svečano je proslavila 30. obljetnicu djelovanja. Program obilježavanja započeo je misnim slavljem koje je u katedrali svetog Jakova predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić. Suslavili su katedralni župnik don Krešimir Mateša i umirovljeni biskup Ante Ivas.

U homiliji biskup Rogić kazao je kako udruga  Hrvatska žena Šibenik njeguje  duhovne vrijednosti, čovječnost, povezanost hrvatskih žena u promicanju ljubavi prema domovini i pomoć potrebnima. Početak rada udruge obilježio je Domovinski rat, pomoć hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, udovicama hrvatskih branitelja. Udruga je jedan od pokretača akcije Provita, pomoć novorođenoj djeci koja je kasnije nastavljena preko biskupijskog Caritasa. U kasnijim razdobljima Udruga je iznalazila načina činiti dobro i pomagati sve uzraste, od najmanjih do najstarijih, do treće dobi posjećujući Rodilišta i Staračke domove, te pomažući osobe s posebnim potrebama. Priskače se i pomaže i u kući za beskućnike i u Pučkoj kuhinji. Gdje god se može želi se pomoći, biti prisutan i svjedočiti Božju ljubav za čovjeka, kazao je biskup Rogić

Proslava je nastavljena u Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova “Civitas sacra” gdje je održana svečana sjednica i gdje je otvorena izložba koja prikazuje rad udruge u proteklih trideset godina. Riječi pozdrava i zahvale uputila je predsjednica udruge Ankica Šego. Prigodno se obratio i umirovljeni biskup Ante Ivas koji je „Hrvatsku ženu“ podupirao čitavo vrijeme biskupske službe. Članica udruge Antonija Šare dala je kratki povijesni prikaz djelovanja udruge. U glazbenom dijelu skupštine sudjelovali su Pivači sv. Jakova.

Pogledajte još

Biskup Rogić slavio misu na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama u Rijeci

  Šibenski biskup Tomislav Rogić u crkvi sv. Ivana Krstitelja na Škurinjama predvodio js 24. …

Proslava „Ljetnoga“ sv. Nikole Tavelića u Svetištu u Šibeniku

Dana 21. lipnja 2024. godine u Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića proslavljena je 54. …

Misa zahvalnica u Katoličkoj osnovnoj školi.

Prigodom kraja školske godine biskup Tomislav Rogić u četvrtak  20. lipnja u katoličkoj osnovnoj školi …