Gospa od zdravlja proslavljena je u župi Brodarica.

U utorak 21. studenog u  župi Svetog Križa Krapanj – Brodarica svečano je proslavljena Gospa od zdravlja.  Misno slavlje u crkvi Gospe od zdravlja u Brodarici predvodio je generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. U koncelebraciji je bio i župnik fra Ivan Lelas. Zbog nepovoljnijih vremenskih uvjeta nije bilo tradicionalnog ophoda sa Gospinim kipom.

U homiliji mons. Marinko Mlakić kazao je kako današnji Marijin blagdan ima dva naziva „Prikazanje Blažene Djevice Marije u hramu“ i „Gospa od zdravlja“. Prvi naziv vjernike upućuje na prikazanje života Gospodinu  i traženje volje Božje. Danas ljudi često padnu pod utjecaj svijeta i zaborave da im je život dar od Boga. Bog sa svakim od nas ima plan koji treba otkriti i dosljedno živjeti. To nam na osobit način pokazuje Blažena Djevica Marija, poručio je mons. Mlakić.

Govoreći o “Gospi od zdravlja“ drugom nazivu današnjeg blagdana, istaknuo je kako današnji čovjek u zemljama visokog standarda boluje od anksioznosti, depresije i nezadovoljstva. Što je čovjeku u materijalnom pogledu bolje, manje misli na Boga. Danas je nužno voditi brigu za zdravlje  duše koje je važnije od tjelesnog zdravlja. Kada je duša zdrava, tjelesne se slabosti i bolesti lako podnose. Ovaj nas blagdan potiće da razmišljamo o zdravlju duše, a Marija nam u tome može biti uzor. Ona je slika idealnog vjernika kakvi bi trebali biti.

Blažena Djevica Marija kazala je anđelu „Neka mi bude po tvojoj riječi“. To je sva mudrost i snaga vjere. Pozvani smo poput Marije gajiti vjeru u Božja obećanja jer samo tada će nam duša biti zdrava. Neka nam današnji blagdan bude poticaj da oživimo i obnovimo vjeru, te u njoj porastemo, poručio je vjernicima Brodarice mons. Marinko Mlakić.

Pogledajte još

Biskup Rogić na proštenju Majci Božjoj od Utjehe

Šibenski biskup Tomislav Rogić, nekadašnji višegodišnji ogulinski župnik, predvodio je 231. proštenje Majke Božje od …

Održano treće županijsko stručno vijeće vjeroučitelja Šibenske biskupije

U četvrtak 28. lipnja 2024., u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku, održano je treće …

U Rogoznici proslavljena Gospa od kapelice

Župa Rogoznica u utorak 2. srpnja proslavila je nebesku zaštitnicu Gospe od Kapelice. Svečano misno …