Svetkovina Blagovijesti u katedrali svetog Jakova. Euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Blagovijesti u srijedu 25. ožujka predvodio je misno slavlje u katedrali svetog Jakova u Šibeniku. Uz biskupa koncelebrirao je župnik i kanonik u katedrali don Krešimir Mateša, te biskupov tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović. Slavlje na kojem nije bilo vjernika prenošeno je uživo preko facebooka Šibenske biskupije.

Bisku Rogić odazvao se pozivu pape Franje te je prije početka slavlja izmolio molitvu „Oče naš“.  Ovim misnim slavljem ujedinjujemo se sa molitvom pape Franje i cijele Crkve da svemogući Bog skrati dane teških iskušenja, zaustavi pandemiju i vrati nam mir duše. Kazao je biskup Rogić u uvodnom dijelu slavlja.

„Ovo misno slavlje prikazujemo za sve vas, za sve oboljele, za medicinsko osoblje i sve službe koje neumorno rade da nam pomognu suzbiti zarazu i sačuvati živote. Na oltar stavljamo i sve nakane za pomoć gradu Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji koji su pogođeni potresom“, kazao je biskup u uvodu.

U homiliji je ukazao kako danas vjernicima treba Marijine vjere. „Stoga smo danas zagledani u Mariju. Htjeli bismo na njezinoj vjeri učvrstiti svoju. Poput nje reći: “Neka mi bude” , neka Gospodin upravlja i mojim životom, neka i mene Duh Božji obuzme da uvijek činimo što je njemu milo da bi onda svaki dan za nas postao Blagovijest – Radosna vijest jer nismo sami. Bog je zauvijek pohodio svoj narod i vodi ga Duhom svojim put Kraljevstva Božjeg“.

Biskup Rogić vjernike je pozvao da pokušaju slijediti Marijin primjer predanja i vjere kako bi  Bog čitav naš život – usprkos teškoćama, neizvjesnostima, bolima i nevoljama – pretvorio u trajnu radost sve do konačne proslave u Nebesima.

Na kraju misnog slavlja pozvao je vjernike na praćenje misnih slavlja putem medija. „Pozivam sve vjernike šibenske biskupije da uz molitvu krunice u obiteljima, križnoga puta i krunice Božanskog milosrđa, svakodnevno molimo molitvu Anđeo Gospodnji – ujutro u podne i navečer. Na to nas podsjećaju zvona naših crkava. U toj molitvi stalno krijepimo svoju vjeru u Marijinoj vjeri i razmatramo tajnu Božje providnosti koja je vodila njezin život u službi spasenja čovjeka. A uvijek na kraju dodajte molitvu Oče naš, Zdravo Mariju i Slava ocu za prestanak pandemije korona virusa“, preporučio je biskup Rogić.

Pogledajte još

Biskup Tomislav Rogić blagoslovio crkvu u Kladnjicama

Šibenski biskup blagoslovio je, na svetkovinu sv. Filipa i Jakova, u srijedu 1. svibnja, obnovljenu …

Drugi dio ovogodišnje Zlatne harfe održan je u Kninu.

Smotra dječjih župnih zborova Zlatna harfa za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je 27. travnja …

Hodočašće Vodičkih žudija u Italiju i Vatikan

U periodu od 14. do 21. travnja, družba Vodičkih žudija provela je na hodočašću u …