Župni Caritas u Vodicama darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i deveto dijete.

Trinaesti puta Caritas župe Vodice organizirao primanje za „Obitelji 3+“ i darivao obitelji kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i deveto dijete.

U župnoj crkvi Našašča sv. Križa 13. 12. 2020. u treću nedjelju došašća – nedjelju Caritasa, na blagdan sv. Lucije trinaesti puta, upriličena je akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+”.

Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto, i deveto dijete te ih je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „ Obitelji 3+” je 2008. potaknuo i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu

Ovogodišnji susret i darivanje obitelji upriličeno je sukladno okolnostima i situaciji u kojoj se nalazimo. I ako skromno, bez druženja, te sudjelovanja svih članova obitelji kako je to bilo prethodnih godina, susret je protekao u duhovnom i radosnom ozračju.

Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio župnik don Franjo koji je obiteljima najprije čestitao a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, te ih pozvao da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Župnik je napomenuo da iako smo u posebnim okolnostima, radost koju nam Gospodin daruje, a ona se osobito očituje u daru života i u vašoj djeci koju vam je Bog darova kao najradosniji dar vama i Crkvi, trebamo živjeti i dijeliti u obiteljima i s drugima. Život je radosni dar koji Bog daruje čovjeku. Tu radost života Bog nam je darovao u rođenju svoga Sina, našega spasitelja Isusa Krista, za čiji se rođendan spremamo i želimo ga radosno proslaviti u Božiću. Po Isusu Kristu i njegovu rođenju i svaki ljudski život darovan po djetetu je najradosniji dar koji je darovan nama ljudima.

Župnik je na koncu sve obitelji pozvao da budu pronositeljice Božje radosti koje su primile, odgajaju djecu u ljudskim i kršćanskim vrijednostima da ona rastu u dobi, mudrosti i milosti te im čestitao nadolazeći blagdan Božića i božićne blagdane.

Na kraju susreta je voditeljica župnog caritasa gospođa Vjera Lipić, pozdravila sve nazočne obitelji, čestitala im te u ime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

U ovoj godini, u sklopu caritativne akcije „Obitelji 3+” darivano je četrnaest obitelji. Deset obitelji s trećim, tri s četvrtim i jedna sa devetim djetetom.

U Trinaest godina caritativne akcije „Obitelji 3+” od 2008.-2020. caritas župe Vodice darivao je sto dvadeset jedno dijete. 93 obitelji s trećim, 19 obitelji sa četvrtim, 4 obitelji sa petim, 3 obitelji sa šestim, jednu obitelj sa sedmim i osmim djetetom i jednu s devetim djetetom.

izvor: www.infovodice.hr

Pogledajte još

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu posvećen bračnim parovima.

Četvrti dan devetnice sv. Mihovilu u šibenskoj katedrali, u petak 23. rujna, bio je posvećen …

Duhovna zvanja bila su tema trećeg dana devetnice svetom Mihovilu.

Treći dan devetnice sv. Mihovilu zaštitniku Šibenske biskupije bio je posvećen duhovnim zvanjima. U katedrali …

Obljetnica preminuća Službenice Božje majke Klare Žižić.

Spomendan preminuća utemeljiteljice Družbe sestara franjevki od Bezgrješne, Službenice Božje majke Klare Žižić u Šibeniku …