U Tribunju proslavljen nebeski zaštitnik sveti Nikola biskup.

Vjernici župe  Tribunj, u srijedu 6. prosinca  proslavili blagdan svoga nebeskog zaštitnika sv . Nikole biskupa. Proslavu blagdana i euharistijsko slavlje predvodio generalni vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić. Uz njega su koncelebrirali  tribunjski župnik don Ante Vrcić, župnik u Grebaštici don Ante Škugor i  župnik na Prviću don Božo Škember.  Slavlje je započelo tradicionalnom procesijom koja je išla od crkve preko mosta i poluotoka.  Na početku procesije na mostu  je bio blagoslov barki, brodica i ribara. Nakon procesije u župnoj crkvi slavljeno je svečano misno slavlje.

U homiliji mons. Mlakić ukazao je na važnost štovanja svetaca. Dobro je prigodice posvijestiti tko su i što su sveci. Sveci su ljudi koji nas svojim životima upućuju na Boga, a svetost je obilježje božanskog života i na svetost smo svi  pozvani.

Sveti Nikola ono što je vjerovao, nastojao je prenijeti u svoj život i širiti dobrotu na koju smo svi pozvani.  Neka nam svima sveti Nikola bude uzor na putu svetosti, poručio je između ostalog mons. Marinko Mlakić.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …