U Šibeniku obilježen Dan posvećenog života.

 

Dan posvećenog života za Šibensku biskupiju obilježen je u nedjelju 28. siječnja  u prostorima Katoličkog školskog centra u Šibeniku. U prvom djelu susreta koji je bio u dvorani Katoličke osnovne škole redovnice i redovnike pozdravila je biskupijska povjerenica za posvećeni život s. Renata Azinović i šibenski biskup Tomislav Rogić. Duhovni nagovor održao je  pustinjak brat Marinko Klaić na temu pustinjaštva u Katoličkoj crkvi. Predstavio je i dokument Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života »Oblik pustinjačkoga života u mjesnoj Crkvi«.

Dokument je nastao kao potreba Crkve da pojavu pustinjačkih poziva uokviri i definira jer je sve više takvih zvanja u svijetu. Dokument govori o položaju pustinjaka u mjesnoj Crkvi kako bi bio preciznije definiran, a međusobni odnos pustinjaka i biskupa jasnije uređen.

Obilježavanje Dana posvećenog Života nastavljeno  je blagoslovim svijeća, procesijom i molitvom Večernje u kapeli Katoličkog školskog centra. Večernju su animirali franjevački novaci sa Visovca. Na kraju susreta upriličen je agape za sve okupljene redovnice i redovnike.

Pogledajte još

Vjerska emisija “Riječ nade” od ove subote samo na YouTube kanalu Šibenske biskupije.

Vjersku emisiju Šibenske biskupije “Riječ Nade” i dalje možete pratiti na YouTube kanalu Šibenske biskupije. …

U katedrali svetog Jakova na Čistu srijedu ili Pepelnicu euharistiju je predvodio biskup Tomislav Rogić

Misno slavlje s obredom pepeljenja na Čistu srijedu ili Pepelnicu 14. veljače, u katedrali svetog …

Pastirski pohod biskupa Tomislava Rogića župi Primošten

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve …