Tjedan zajedništva i solidarnosti sa Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini obilježen u Kninu i Vodicama.

U Vodicama i Kninu obilježen je  Tjedan zajedništva i solidarnosti sa Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Tjedan je otvoren 4.ožujka 2023 u Vodicama u Kulturnom centru sa predstavom „Stadler“ koja govori o životu prvog vrhbosanskog nadbiskupa Josipa Štadlera a izveli su je glumci Hrvatskog kazališta Travnik,redatelja Ante Bilića. Ista predstava je sutra dan izvedena u Kninu u studentskom domu Fra Lujo Marun.

U nedjelju 12. ožujka ravnatelj Katoličkog školskog centra Petar Barbarić i rektor nadbiskupijskog sjemeništa iz Travnika don Željko Marić predvodio je misna slavlja  su mise u Vodicama u župnoj crkvi Sv.Križa i Kninu u crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta čime je i zaključen ovaj tjedan.

Organizator ovog događaja bila je  Zajednica Hrvata BiH Šibensko-kninske županije. Kako su organizatori istaknuli ovaj susret bio je na obogaćenje  zajedništvom i novim spoznajama, te planovima za daljnju suradnju.

Zahvalni smo svima koji su pomogli ovaj događaj u Kninu i Vodicama, a sva prikupljena sredstva na događanjima idu za  Katolički školski centar Petar Barbarić iz Travnika, kazali su organizatori.

Pogledajte još

U Kninu održano županijsko (biskupijsko) natjecanje iz vjeronauka.

U OŠ dr. Franje Tuđmana u Kninu u četvrtak 16. ožujka 2023. održana je županijska …

Priredba povodom Dan Katoličke osnovne škole u Šibeniku

Obilježavanje i proslava 15. obljetnice djelovanja Katoličke osnovne škole u Šibeniku započelo je u školi …

Održana rekolecija svećenika Šibenske biskupije na temu „Unutarcrkveni otpori u vremenima krize. Moralno – etički aspekt. “ govorio je dr. fra Ante Bekavac.

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 15. ožujka u prostorijama Svetišta …