Svetkovina Duhova u katedrali svetog Jakova

Svetkovina Duhova u katedrali svetog Jakova u Šibeniku proslavljena je u nedjelju 28. svibnja. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Preko slavlja podijelio je sakrament svete potvrde krizmanicima katedralne župe svetog Jakova. U koncelebraciji je bio umirovljeni biskup Ante Ivas, katedralni župnik don Krešimir Mateša i župni vikar u katedrali don Šime Pleadin.

U homiliji biskup je poručio krizmanicima kako se sakramentom Potvrde nadopunjuje obećanje roditelja koje su za njih na krštenju dali.  Kao što je Bog darovima Duha Bog osposobio apostole, tako će i vas osposobiti, za Božje naume koje sa svakim od vas ima. Darovi Duha svetog neće biti gotovi proizvod, nego će biti sjeme posijano u vaše srce koje će tražiti njegu, tražit će od vas i vaših bližnjih da ih njeguju, kako bi donosili plodove čitav život.

Biskup je krizmanicima poručio da trebaju darove njegovati. To će najbolje učiniti  u svakodnevnoj molitvi. Veoma je važno imati barem nekoliko trenutaka svakog dana biti u društvu sa Gospodinom. Jednako tako je važna i zajednička obiteljska molitva,  nedjeljna sveta misa i Božja riječ.   Ne zaboravite uz pomoć roditelja i kumova živjeti i svjedočiti svijetlo vjere. Budite i ostanite Božji, poručio je biskup Rogić Krizmanicima.

 

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …