Svetkovina Duhova u katedrali svetog Jakova

Svetkovina Duhova u katedrali svetog Jakova u Šibeniku proslavljena je u nedjelju 28. svibnja. Svečano misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Preko slavlja podijelio je sakrament svete potvrde krizmanicima katedralne župe svetog Jakova. U koncelebraciji je bio umirovljeni biskup Ante Ivas, katedralni župnik don Krešimir Mateša i župni vikar u katedrali don Šime Pleadin.

U homiliji biskup je poručio krizmanicima kako se sakramentom Potvrde nadopunjuje obećanje roditelja koje su za njih na krštenju dali.  Kao što je Bog darovima Duha Bog osposobio apostole, tako će i vas osposobiti, za Božje naume koje sa svakim od vas ima. Darovi Duha svetog neće biti gotovi proizvod, nego će biti sjeme posijano u vaše srce koje će tražiti njegu, tražit će od vas i vaših bližnjih da ih njeguju, kako bi donosili plodove čitav život.

Biskup je krizmanicima poručio da trebaju darove njegovati. To će najbolje učiniti  u svakodnevnoj molitvi. Veoma je važno imati barem nekoliko trenutaka svakog dana biti u društvu sa Gospodinom. Jednako tako je važna i zajednička obiteljska molitva,  nedjeljna sveta misa i Božja riječ.   Ne zaboravite uz pomoć roditelja i kumova živjeti i svjedočiti svijetlo vjere. Budite i ostanite Božji, poručio je biskup Rogić Krizmanicima.

 

Pogledajte još

U katedrali slavljena misa za preminule branitelje i biskupa Srećka Badurinu.

Dvadeset i sedma obljetnica  smrti šibenskog biskupa Srećka Badurine, velikana duha koji je u teška …

Započela Velika devetnica pred blagdan svetog Nikole Tavelića

Na blagdan Gospe Žalosne 15. rujna 2023. godine u crkvi sv. Frane i Hrvatskom nacionalnom …

U Cvjetnom domu proslavljen blagdan Uzvišenja svetog Križa

Blagdan Uzvišenja svetog Križa  u četvrtak 14. rujna proslavljen je u Domu  za starije osobe …