ŠIBENIK: Obljetnica preminuća majke Klare Žižić

Spomendan preminuća utemeljiteljice družbe sestara franjevki od Bezgrješne, Službenice Božje majke Klare Žižić obilježen je u petak 21. rujna u samostanu svetog Lovre u Šibeniku, mjestu gdje je pokopana službenica Božja. Misno slavlje uz koncelebraciju više svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.
U homiliji je naglasio kako je majka Klara bezuvjetnim opredjeljenjem za Krista i Crkvu, djelovala evangelizacijski i bila je svjetlo svima koji su je susretali. Ona se očituje kao službenica Božja koja sluša, moli, ljubi, radi, uči i naučeno s ljubavlju ostvaruje; kao osoba koja je dobro shvatila da su djela ispred riječi, primjer ispred teoretske rasprave, upravo prema temeljnom učenju prvog učitelja – Krista. Majka Klara razvila je sa svojim sestrama blizak odnos s narodom osobito kroz brigu za bolesne i putnike, oboljele od kuge i gube. Njezina karizma kroz povijest razvijala se s novim prilikama i potrebama i traje već više od 300 godina, kazao je šibenski biskup.
Vjernicima i sestrama je ukazao kako živjeti dostojno poziva kojim smo pozvani, znači imati uvijek konačni cilj pred očima: Kraljevstvo nebesko koje se već sada izgrađuje, na ovome svijetu. Naglasio je kako je majci Klari uspjelo krenuti za Kristom zbog njezina prepuštanja providnosti Božjoj, zbog njezine velikodušnosti i sebedarja u služenju najpotrebnijima. Služiti tada bolesnima značilo je izložit i svoj život opasnosti, zarazi, pa i samoj smrti. Spremnost na služenje drugima i žrtvovanje vlastita života njezin je primjer koji i danas svijetli i privlači.
Neka nas ovogodišnji spomen Majke Klare učvrsti u želji i nastojanjima živjeti dostojno svoga poziva. Neka se po njezinu zagovoru upravo ta želja pretače u posve konkretne zadaće, poslove, međusobne odnose i naše molitve. Da po primjeru Majke Klare: rastemo u prepuštanju Božjim naumima, dozrijevamo u vjeri u tom hodu vjere i odaziva na Isusov Pođi za mnom! Da naše svakodnevne zadaće, kakve god bile uvijek činimo iz ljubavi prema Kristu našem jedinom Spasitelju, zaključio je homiliju biskup Tomislav Rogić.
Misno slavlje je završilo molitvom na grobu službenice Božje i prigodnim obraćanjem vrhovne poglavarice sestara Franjevki od Bezgrešne sestre Zdravka Gverić. Vjernicima je preporučila molitvu majci Klari.

Pogledajte još

Na svetkovinu svetog Petra i svetog Pavla biskup Tomislav Rogić podjelio je sakramente inicijacije skupini odraslih katekumena i krizmanika.

Na svetkovinu svetog Petra i Pavla u ponedjeljak 29. lipnja, šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio …

Proslavljena pedeseta  obljetnica kanonizacije svetog  Nikole Tavelića. Misno slavlje je predvodio apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj  Giorgio Lingua.

Pedeseta  obljetnica kanonizacije svetog  Nikole Tavelića obilježena je u nedjelju 21. lipnja u Šibeniku. Misno …

Misa zahvalnica u Katoličkom školskom centru u Šibeniku. Djelatnici zahvalili na još jednom uspješno završenoj nastavnoj godini.

U kapeli Sv. Mihovila u Katoličkom centru u Šibeniku u petak 19. lipnja, na svetkovinu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *