Sestre Franjevke od Bezgrešne proslavile svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM

Nakon devetodnevne duhovne pripreme, u kući matici sestra Franjevki od Bezgrešne u Šibeniku svečano euharistijsko slavlje na svetkovinu Bezgrešne 8. prosinca predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.

U homiliji je približio Marijinu ulogu u povijesti spasenja. „Marija je oduvijek u zajedništvu s Bogom, zajedništvu Božje ljubavi i to bogatstvo Božje ljubavi po njoj dolazi drugima, nama“, rekao je . Kliče današnja liturgija molitvom: „O čiste li Majke, koja nikad ne upozna ljage i Boga je zaslužila nositi!” Po tome je Marija blagoslovljena više od svih žena na zemlji, pojasnio je biskup. Marija se ne protivi, nego prihvaća. ‘Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!’ Ni kad joj je Bog promijeni sve planove za život, ni kad ju je stavio na kušnje. Ni kad je trebalo trpjeti. Marija sve to sabire u svom srcu, nosi i predaje Bogu.  Uvijek oslonjena na Njega, njegova je službenica i sve prima iz njegove ruke, protumačio je mons. Rogić. Mogli bismo stotinama riječi tumačiti Marijinu Bezgrešnost, neokaljanost grijehom, ali će uvijek razlog biti – jer se nije usprotivila Bogu. Uvijek je prihvatila Božju volju, a nerazumijevanje – koje je samo na početku spomenuto, kad joj je anđeo navijestio da će roditi Sina Božjega, to nerazumijevanje moralo je trajati sve do Uskrsnuća, primijetio je biskup. Danas nam je Božja riječ govorila o prvom grijehu i kako je po neposlušnosti i oholosti prvog čovjeka zlo ušlo u svijet. Marija je ona po kojoj milost Božja dolazi na svijet po njezinoj poniznosti i poslušnosti, poručio je šibenski biskup.

Zbog epidemioloških razloga sudjelovale su samo sestre iz kuće matice. U vrijeme pandemije sestre svakodnevnim euharistijskim klanjanjem mole za sve oboljele kao i za medicinsko osoblje koje se o njima brine.

izvor: https://ika.hkm.hr/

Pogledajte još

Održan duhovni projekt za mlade “Schola orandi” pod temom “Jesam li sudionik ili promatrač na Gozbi ljubavi?”

U prostorijama Katoličke škole u Šibeniku u subotu 25.5.2024. održao se duhovni projekt za mlade …

Održana „Zlatna harfa“ dječjih župnih zborova za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju

Smotra dječjih župnih zborova „Zlatna harfa“ za Splitsko-makarsku i Šibensku biskupiju održana je u subotu …

Proslavljena Gospa od Karavaja. Okupili su se brojni vjernici. Slavlje je predvodio biskup Rogić.

Svetkovina Gospe od Karavaja svečano je proslavljena u nedjelju 26. svibnja u župi Tisno na …