Proslavljeno 600 godina od posvete stare župne crkve sv. Križa  u Vodicama. Misno slavlje je predvodio biskup Ante Ivas.

U Vodicima je u utorak 19. listopada proslavljeno  600 godina od posvete stare župne crkve sv. Križa. Kako je crkva nedavno obnovljena tako je ovom prigodom blagoslovljena. Svečanost je započela procesijom od nove župne crkve u Vodicama prema staroj crkvi. Nakon procesije uslijedilo je  misno slavlje koje je predvodio umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas. Koncelebrirao je župnik Vodica don Franjo Glasnović i župnik katedrale svetog Jakova don Krešimir Mateša. Među brojnim vjernicima na slavlju su sudjelovali bratimi vodičkih bratovština, žudije, katolički skauti, te gradonačelnik Vodica Ante Cukrov.

U homiliji biskup Ivas poručio je kako je križ  najveći znak božje ljubavi. Istaknuo je kako je povijest Vodica u znaku križa i Gospe. Ova crkva je tome veliki spomenik. Prije šesto godina na današnji dan ona je posvećena.  Vodičani su od pamtivijeka učili mudrost života u znaku križa. Sa znakom križa Vodičani su započinjali i završavali svaki svoj dan i posao, kazao je biskup Ivas.

Ukazao je kako križ treba pronalaziti, prepoznavati i nositi ga sa vjerom. Vjerujemo da su iz korijena križa izrasle Vodice. I danas ti korijeni rastu u nama i našim obiteljima, kazao je biskup Ante Ivas.

Župnik Vodica don Franjo Glasnović na kraju slavlja prigodno je zahvalio svima koji su doprinijeli obnovi stare župne crkve sv. Križa. Prenio je čestitke i riječi pozdrava šibenskog biskupa Tomislava Rogića.

Pogledajte još

Katolička osnovna škola u Šibeniku domaćin Erasmus+ projekta

Nakon dvogodišnje stanke, u okviru Erasmus+ projekta „Let´s trek on Europe´s tracks“ Katolička osnovna škola …

Poruka pape Franje prigodom 59. svjetski dan molitve za zvanja.

Na Četvrtu uskrsnu nedjelju, 8. svibnja 2022. slavi se 59. svjetski dan molitve za zvanja …

Poruka mons. Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira.

Predsjednik Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je poruku …