Pronađite misu koju ćete moći pratiti putem radija, televizije ili interneta

U vremenu kada nisu dopuštene mise s narodom, svećenici i dalje slave mise za narod (pro populo), ali privatno. Ovih dana mnogi svećenici, župe i svetišta pripremili su za vjernike prijenose misnih slavlja i pobožnosti na različite načine – putem televizije, radija ili interneta. Da bismo vam pomogli pronaći odgovarajuće sadržaje, donosimo ovaj vodič koji je objavljen na Hrvatskoj katoličkoj mreži:

Svakoga jutra u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Videoprijenos Papine mise može se pratiti na YouTube kanalu Vatican news.

Svetu misu u 7:30 svakoga dana, a nedjeljom u 11 sati, iz Nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke prenosi Radio Marija Bistrica, ali i Facebook stranica Svetišta. Na istoj adresi, ali i u programu Hrvatskoga katoličkog radija, utorkom i petkom od 18 sati moći će se pratiti pobožnost Križnoga puta.

Hrvatsko katoličko sveučilište svakoga dana u 12 sati prenosi svetu misu uživo na svom YouTube kanalu koji možete pratiti OVDJE.

Svakoga dana svetu misu prenosi i salezijanska župa Pomoćnice kršćana na Kmanu. Videoprijenos možete od 17 sati pratiti OVDJE.

Župa Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji prenosi svakodnevnu misu u 18:30. Prijenos možete pratiti na You Tube kanalu Nove Eve.

Prijenos uživo večernjeg programa iz Međugorja od 17 sati, koji uključuje svetu misu te različite pobožnosti, možete pratiti OVDJE i OVDJE.

Dubrovačka biskupija osigurala je videoprijenos svete mise uživo nedjeljom u 10 sati. Od ponedjeljka do subote u 20 sati prenosi se molitva ispred oltara Gospe od Porata u katedrali Gospe Velike. Petkom se uživo prenosi Križni put iz Katedrale u 20 sati. Prijenose možete pratiti OVDJE i OVDJE.

Sisačka biskupija organizira izravan prijenos nedjeljnih misa putem svojih mrežnih stranica te Facebook i YouTube kanala biskupije. U nedjelju, 22. ožujka prijenos će se održati u 8 sati iz kapele bl. Alojzija Stepinca u Velikom Kaptolu, a u nedjelju, 29. ožujka, u 9 sati iz kapele sv. Katarine u Strušcu.

Požeška biskupija preko YouTube kanala omogućuje svojim vjernicima prijenos mise iz požeške katedrale svakoga dana u 18:30.

Molitvena zajednica Srca Isusova u novim okolnostima pojačava, ali i ponešto mijenja način svoje redovite molitve s Kamenitih vrata. Svakoga drugog dana od petka, 20. ožujka u 20 sati iz domova članova Zajednice imat će redovito javljanje s krunicom i slavljenjem koju će uživo prenositi na svojoj Facebook stranici. Večerašnju molitvu predvodit će voditelj Zajednice Alan Hržica.

Vukovarska župa sv. Filipa i Jakova će u petak, 20. ožujka od 18 sati na svojoj Facebook stranici uživo prenositi pobožnost križnog puta nakon čega će uslijediti sveta misa. U nedjelju, 22. ožujka, prenosit će euharistijsko slavlje u 11 sati.

Radijski prijenosi:

Hrvatski katolički radio svakodnevno prenosi svetu misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu.

Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, Časoslov i križni put. Detaljniji raspored svih njihovih prijenosa možete pogledati OVDJE.

Televizijski prijenosi:

Laudato TV svakoga dana prenosi svetu misu u 7 sati te Večernju u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu. Srijedom navečer u isto vrijeme je prijenos iz Nacionalnoga svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Nedjeljno misno slavlje je u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje druge pobožnosti možete pogledati OVDJE.

Hrvatska radio televizija (Prvi program HTV-a i Prvi program Hrvatskoga radija) nastavit će prenositi nedjeljna euharistijska slavlja u 10 sati. Zbog koronavirusa, bit će to, do daljnjega, iz samostanske kapele sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu.

Slavonska televizija prenosit će na 4. korizmenu nedjelju euharistijsko slavlje koje će predvoditi nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić u đakovačkoj katedrali s početkom u 11 sati. Preuzimajući signal, misu će u svom programu izravno prenositi i Slavonskobrodska televizija.

Ne zaboravljamo ni hrvatske vjernike izvan domovine

Hrvatska katolička misija u Berlinu svakog dana od 18 sati emitira molitvu krunice (petkom križni put) te potom od 18:30 euharistijsko slavlje. Nedjeljom je prijenos organiziran s euharistijskog slavlja koje počinje u 11.30. Prijenos možete pratiti OVDJE.

Beogradska nadbiskupija svakog dana u 18 sati prenosi svetu misu putem videolinka na internetskoj stranici nadbiskupije i svojoj Facebook stranici. Sveta misa prenosit će se uživo iz Franjevačke crkve u Novom Sadu radnim danom u 18 sati; subotom u 17:30 na mađarskom, a u 18:30 na hrvatskom te nedjeljom od 8:30 na hrvatskom te od 10:15 na mađarskom. Prijenos možete pratiti OVDJE.

Prijenose uživo tradicionalne latinske mise iz različitih crkvi i u različito vrijeme moguće je pak pronaći OVDJE.

Pogledajte još

U Vodicama je proslavljen Dan braka. Pedeset parova obnovilo bračna obećanja

U župi Vodice proslavljen svjetski dan braka i obnovljena bračna obećanja pedeset bračnih parova U …

U šibenskoj bolnici proslavljen Svjetski dan bolesnika.

Svjetski dan bolesnika u Šibenskoj biskupiji proslavljen je u ponedjeljak  12. veljače, misnim slavljem u …

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Rogoznica

Pastirski pohod župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rogoznici bio je u petak, 9. veljače …