Održana dva sinodana susreta. Susreli su se mladi i članovi katoličkih pokreta i udruga.

U Šibeniku, u prostorijama Katoličke osnovne škole,  u subotu 12. ožujka održana  su dva susreta vjernika posvećena sinodalnom hodu u Katoličkoj crkvi. U jutarnjim satima susret su imali mladi Šibenske biskupije, a u popodnevnim članovi katoličkih pokreta i udruga. Oba susreta sastojala su se od izlaganja, rada u skupinama, iznošenja zaključaka i misnog slavlja.

Na oba susreta bio je generani vikar Šibenske biskupije mons. Marinko Mlakić koje je sudionike upoznao sa sinodalnim hodom. Crkva je pozvana da stalno promišlja i da se stalno suočava sa izazovima vremena u kojem živi i u kojem je poslana vršiti svoje poslanje, poručio je mons. Mlakić.

Susret sa mladim vodio je biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. Okupili smo, mlade, animatore i skaute kako bi oni izrekli svoje razmišljanje o stanju u crkvi i kako bi dali svoje mišljenje o tome kako poboljšati život i djelovanje u Crkvi. Danas je bitno da mlada osoba osjeća da može dati svoj doprinos u životu Crkve, poručio je vlč. Jagarinec.

Na susretu sa katoličkim udrugama i pokretima govorio je župnik u Zablaću i Mandalini, te voditelj obiteljske zajednice „Agnus dei“ pater Arek Krasicki. Sinaoda je zajedničko promišljanje sviju u Crkvi o stanju u Crkvi. Članovi pokreta i zajednica važan su dio Crkve te je jako važno čuti što oni imaju reći o Crkvi, naglasio je pater Krasicki.

Pogledajte još

Uskrsno slavlje u katedrali svetog Jakova.

Šibenski biskup Tomislav Rogić na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 31. ožujka predvodio je svečano misno …

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova

Vazmeno bdijenje u katedrali svetog Jakova predvodio je biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su gvardijan samostana …

Obredi Velikog petka u katedrali svetog Jakova.

Obrede Velikoga petka u katedrali svetog Jakova u Šibeniku, 29. ožujka predvodio je šibenski biskup …