Održan susret dekana sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u srijedu 5. ožujka susreo se sa dekanima Šibenske biskupije: don Juricom Petkovićem dekanom Rogozničkog dekanata, fra Josipom Gotovcem dekanom Kninskog dekanata, don Ivicom Bokom dekanom Ražinskog dekanata, fra Jozom Jukićem dekanom Unešićkog dekanata, fra Ivanom Vidovićem dekanom Drniškog dekanata, don Tomislavom Puljićem dekanom Gradskog dekanata, don Lazarom Čibarićem dekanom Tišnjanskog dekanata, don Darkom Poljakom dekanom Skradinskog dekanata, don Franjom Glasnovićem dekanom Vodičkog dekanata. Susretu su nazočili generalni vikar mons. Marinko Mlakić i tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović.

Novi susret dekana nakon dva mjeseca i proslavljenog Uskrsa opet je bio zamjena za rekolekciju i okupljanje svih svećenika biskupije. Jedina prigoda okupljanja gotovo svih svećenika biskupije bila je misa posvete ulja na Veliki četvrtak 1. travnja, a i tada je zbog mjera opreza od širenja zaraze izostalo zajedničko objedovanje i druženje nakon mise.

Na današnjem sastanku, nakon molitve, pozdrava i uvodnih riječi biskupa Rogića, svaki od dekana izvijestio je o stanju u dekanatu po pitanju zdravlja svećenika, odvijanja redovitog pastorala, planiranih slavlja krizme i Prve svete pričesti, te slavlja župnih patrona u okvirima postojećih mjera.

Bilo je govora o smanjenom broju nazočnih vjernika na liturgijskim slavljima, ponegdje o nedostatku materijalnih sredstava za redovito funkcioniranje župe, odgođenih obnova objekata ili predviđenih zahvata koji će pričekati bolje prilike.

Svi se ipak nadamo da će broj zaraženih padati i da će se prilike popraviti te će se predstojeća slavlja moći slobodnije proslaviti nakon 20 svibnja. Dogovoreno je da se održi Svećenički dan za Šibensku biskupiju, te da to bude 23. lipnja u Kninu.

Uz još nekoliko aktualnih tema o kojima se kratko raspravilo, sastanak je završen zajedničkom molitvom Kraljice neba.

Pogledajte još

Susret imenovanog dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića i gradonačelnika Burića.

Imenovani dubrovački biskup Roko Glasnović prigodom predstojećeg biskupskog ređenja i odlaska iz Šibenika, u petak 14. …

Božićni blagoslov u Katoličkoj osnovnoj školi.

Iako je Božićno vrijeme završilo, u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku zadržali su ga još …

Božićni blagoslov u Caritasu Šibenske biskupije. Biskup je molio za sve djelatnike, dobročinitelje i korisnike Caritasa.

Prigodom svetkovine Božića u prostorijama Karitasa Šibenske biskupije u srijedu 12. siječnja upriličen je božićni …