Održan susret dekana sa biskupom Tomislavom Rogićem.

Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u srijedu 5. ožujka susreo se sa dekanima Šibenske biskupije: don Juricom Petkovićem dekanom Rogozničkog dekanata, fra Josipom Gotovcem dekanom Kninskog dekanata, don Ivicom Bokom dekanom Ražinskog dekanata, fra Jozom Jukićem dekanom Unešićkog dekanata, fra Ivanom Vidovićem dekanom Drniškog dekanata, don Tomislavom Puljićem dekanom Gradskog dekanata, don Lazarom Čibarićem dekanom Tišnjanskog dekanata, don Darkom Poljakom dekanom Skradinskog dekanata, don Franjom Glasnovićem dekanom Vodičkog dekanata. Susretu su nazočili generalni vikar mons. Marinko Mlakić i tajnik i ekonom biskupije don Roko Glasnović.

Novi susret dekana nakon dva mjeseca i proslavljenog Uskrsa opet je bio zamjena za rekolekciju i okupljanje svih svećenika biskupije. Jedina prigoda okupljanja gotovo svih svećenika biskupije bila je misa posvete ulja na Veliki četvrtak 1. travnja, a i tada je zbog mjera opreza od širenja zaraze izostalo zajedničko objedovanje i druženje nakon mise.

Na današnjem sastanku, nakon molitve, pozdrava i uvodnih riječi biskupa Rogića, svaki od dekana izvijestio je o stanju u dekanatu po pitanju zdravlja svećenika, odvijanja redovitog pastorala, planiranih slavlja krizme i Prve svete pričesti, te slavlja župnih patrona u okvirima postojećih mjera.

Bilo je govora o smanjenom broju nazočnih vjernika na liturgijskim slavljima, ponegdje o nedostatku materijalnih sredstava za redovito funkcioniranje župe, odgođenih obnova objekata ili predviđenih zahvata koji će pričekati bolje prilike.

Svi se ipak nadamo da će broj zaraženih padati i da će se prilike popraviti te će se predstojeća slavlja moći slobodnije proslaviti nakon 20 svibnja. Dogovoreno je da se održi Svećenički dan za Šibensku biskupiju, te da to bude 23. lipnja u Kninu.

Uz još nekoliko aktualnih tema o kojima se kratko raspravilo, sastanak je završen zajedničkom molitvom Kraljice neba.

Pogledajte još

Blagdan sv. Antuna pustinjaka proslavljen je u Buliću.

U malom i lijepom mjestu Bulić, koje pripada župi sv. Mihovila Lišane, proslavljen je u …

U župi Čvrljevo proslavljen blagdan Imena Isusova

U župi Čvrljevo je u nedjelju, 15. siječnja proslavljen svetkovina Imena Isusova kojemu je posvećena …

Proslavom Imena Isusova u crkvi Gospe van Grada zaključeno je Božićno liturgijsko vrijeme u gradu Šibeniku.

U šibenskoj gradskoj župi Varoš u subotu 14. siječnja prema starom katoličkom kalendaru proslavljen je …