Obiteljska molitvena zajednica “Agnus dei” molitvom i misnim slavljem ušla u Novu Godinu. Euharistiju je predvodio duhovnik zajednice p. Arkadiusz Krasicki.

U organizaciji obiteljske molitvene zajednice Agnus Dei na doček Nove godine s Isusom u crkvi Sv. Nikole biskupa u Mandalini okupili su se u subotu 31. prosinca brojni vjernici.

Program je počeo misom koju je predvodio župnik i duhovnik zajednice o. Arkadiusz Krasicki. O. Arek je u propovijedi naglasio Božju blizinu utjelovljene Božje Riječi u osobi Isusa Krista. Rekao je da sam Bog ljubi mjesto gdje je čovjek sagriješio. On silazi tako nisko kako bi dotaknuo mjesto grijeha ne nekom palicom ili prutom, šibom nego poljupcem. Bog silazi tu gdje je čovjek najslabiji i podiže ga. Bog je u najnižim predjelima ljudskog života. I nema mjesta na svijetu gdje bi ti mogao pobjeći od Boga. On će uvijek uzeti sa sobom svoj „šatorčić“ i krenuti za tobom. „Riječ je tijelom postala i prebivala među nama“, kazao je o. Arek.

Nakon misnog slavlja uslijedilo je euharistijsko klanjanje.

Za vjernike Šibenika je ovo novo iskustvo dočeka Nove godine te su ispunjenog srca radosno proslavili Gospodina i kratko su se uz čaj i kolače podružili ispred crkve.

Pogledajte još

U Vukšiću svečano proslavljena svetkovina svete. Katarine Aleksandrijske.

Svečanim i euharistijskim slavljem u crkvi sv . Kate ,  25. studenog uz sudjelovanje mnoštvo …

Sveta Katarina Aleksandrisjka proslavljena je u Ljubitovici.

U župi Ljubitovica u subotu 25. studenog proslavljena je nebeska zaštitnica župe sveta Katarina Aleksandrijska. …

U katedrali svetog Jakova proslavljena je sveta Cecilija. Na misnom slavlju okupili su se crkveni pjevači.

Crkveni pjevači iz zbora Laudantes;  iz župa Katedrala, Gospa van Grada, Šubićevac, Vidici, Baldekin, Madalina, …