Nedjelja Riječi Božje kod sestra Franjevki od Bezgrješne

Obnavljati osobnu i zajedničku duhovnu snagu, postojeće snage učiniti novijima, podsjetiti se na čovjekovu (još više redovničku) prvu svrhu, obveza je svakoga kršćanina, a napose redovnika i redovnica. No, još više nego obveza, duhovna je obnova blagoslov, koji se na sestre naše kuće matice obilno izlio i u nedjelju 24. siječnja 2021.

Iako su u posljednjim mjesecima trenuci molitve češći, pohodi Presvetom Oltarskom Sakramentu brojniji, a pokloni pred Njim duži, Nedjelja Riječi Božje iziskivala je da se odgovori pozivu pape Franje kako bi se shvatilo neiscrpno bogatstvo sadržano u tom stalnom dijalogu između Gospodina i njegova naroda te iznova doživjelo kako uskrsli Gospodin otvara i za nas riznicu svoje riječi da uzmognemo biti u svijetu navjestitelji toga nepresušnog bogatstva (Aperuit illis, br. 2).

Nakon cjelodnevnog euharistijskog klanjanja i osobnog susreta s Božjom riječju, uslijedilo je izlaganje fra Ivana Bradarića, gvardijana samostana sv. Frane u Šibeniku. U prvom dijelu izlaganja ocrtao je proces koji je doveo do ustanovljenja Nedjelje Riječi Božje, njezinu važnost i mjesto koje zauzima u našem životu, uz mnoštvo citata sv. Jeronima, sv. Efrema, Dogmatske konstitucije o božanskoj objavi Dei Verbum i apostolske pobudnice pape Benedikta XVI. Verbum Domini.

Drugi dio izlaganja za temu je imao važnost Svetoga Pisma, napose Evanđelja, u životu sv. Franje Asiškoga i to pod tri vida: Franjinog poštivanja Evanđelja, Franjinog čitanja Evanđelja i Franjinog življenja Evanđelja. Za Franju, Evanđelje je prestalo biti Pismom, a postalo osobom Isusa Krista i do te mjere očitovanjem Božje volje da je na zapisanu Božju riječ mogao uskliknuti: ”Ovo je ono što hoću, ovo je ono što tražim, ovo želim cijelim srcem izvršavati”, istaknuo je duhovnik.

s. Renata Azinović

Pogledajte još

Susret “Mali Mihovil” u katedrali okupio djecu iz dječjih vrtića.

U sklopu priprave za svetkovinu sv. Mihovila, djeca iz dječjih vrtića Brat sunce, Vidici, Ciciban, …

Molitva mladih za grad Šibenik na tvrđavi svetog Mihovila.

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je …

Radni susret predstojnika katehetskih ureda i voditelja ŽSV iz Dalmacije

Katehetski ured Šibenske biskupije, na čelu s predstojnicom s. Renatom Azinović, bio je 24. rujna …